tentoonstelling

Space Invaders

28 augustus - 6 november, opening 27 augustus — Met 'Space Invaders: Art in the Computer Game Environment' brengt NIMk kunst en game-cultuur samen. 'Space Invaders' toont op een speelse, artistieke en serieuze manier de invloed van games op kunst en samenleving. Deze groepstentoonstelling met (inter)nationale (media)kunstenaars gaat in op de toenemende grensvervaging tussen game werelden en realiteit. Met werk van Jeremy Bailey, Aram Bartholl, Mark Essen, Cao Fei, Anita Fontaine, Riley Harmon, JODI, Michael Johansson, Ben Jones, Yuichiro Katsumoto, Walter Langelaar, Ludic Society, Julian Oliver en Ubermorgen.com

presentatie
 
works
Museumnacht 2010 

kunstenaars en werken

 

Gedurende de Museumnacht op 6 november opent het NIMk haar deuren voor een nacht vol games, workshops, optredens, DJ's en VJ's. De hele nacht staat in het teken van de tentoonstelling 'Space Invaders: Art in the Computer Game Environment'.

 

UItgebreide beschrijving van alle werken in de tentoonstelling

lees meer

lees meer

 
tentoonstellingstekst
Game 

text

 

Speel de Space Invaders game

 

Meer informatie over de Space Invaders tentoonstelling

lees meer

lees meer

tour
 
project
tour collectie 

Educatief programma

 

Tour door de collectie van het NIMk waarbij in relatie tot de Space Invaders tentoonsteling. Met werk van Ulises Carrión, Arno Coenen, Giny Vos, Jan van Nuenen, MediaShed, Mobile Image, Jeffrey Shaw, Martijn Veldhoen en Robbie Cornelissen.

 

Workshop programma over de relatie tussen de werkelijke ruimte en de virtuele ruimte en ingaan op de rol van de computergame in de hedendaagse cultuur. Spelen we straks overal games (in de supermarkt, thuis en op tv)? Zit er straks een game verwerkt op een pak cornflakes zoals een Amerikaanse professor onlangs voorspelde?

lees meer

lees meer

presentatie
 
opening event
event 

opening

 

Naar aanleiding van Space Invaders organiseert NIMk op 12 oktober een avond met presentaties van de kunstenaars en theoretici Margarete Jahrmann, Walter Langelaar en de Artists in Residency: Dave Griffiths, Aymeric Mansoux en Marloes de Valk die ingaan op deze boeiende vermenging van werelden.

 

Op 27 augustus om 17.00 uur openen we de tentoonstelling Space Invaders met DNK DJ UNIT (Masterfader & The Snail) en Live Visuals van Riley Harmon

lees meer

lees meer

workshop
 
workshop
Urban Forensics Walk 

Workshop - Monobanda

 

Workshop door Walter Langenaar en Katelyb Brand waarin de leerlingen als doel hebben zoveel mogelijk 'onzichtbare' data te verzamelen %u2013 of om deze data en registratie juist te ontwijken.

 

Doelstelling van deze workshop door Monobanda is het bewustworden van systemen van regels in video-games door middel van deze fysiek te maken.

lees meer

lees meer

workshop
 
Papercraft 

 

Net als de tentoonstelling Space Invaders onderzoekt de workshop Papercraft de vervaging van de grenzen tussen de echte ruimte en de game omgeving.

 

lees meer