workshop

Here we are - there we go Workshops

Bouw je eigen Robot

(leeftijd 6-8 jaar)
Zaterdag 9 mei 13:00 – 14:00, 14:00 – 15:00 uur
Locatie: 3e etage, zaal 6Tekenbotjes kan je maken zonder verstand te hebben van elektronica. Deze eenvoudige robotjes zijn gemaakt van materialen zoals plastic bekers, viltstiften en motortjes met gewichten eraan. Wanneer de bekers vibreren en roteren ontstaan er cirkels, lijnen en tekeningen. De tekenbotjes kan je verschillende karakters geven door de bekers te beplakken en te versieren. Het idee van de tekenbots is geïnspireerd op de 'drawbot' van Jonah Brucker-Cohen.
www.coin-operated.com/projects/drawbot.html

 

Electronic Jewellery

(leeftijd 8-11 jaar)
Zaterdag 9 mei 15:30 – 16:30 uur
Locatie: 3e etage, zaal 6Met licht en geluidscomponenten maken kinderen elektronische juwelen. Het kan een ketting, armband of bijvoorbeeld een ring zijn die oplicht of zoemt. Maar wanneer gaat het aan? De hele tijd? Soms? Als er gevaar is? Als je vriend(in) bij je in de buurt is? Wat betekent dat voor je?

 

Portable Pixels & Worn Out Sounds

(leeftijd 12-16)
Zaterdag 9 mei 16:30 – 17:30 uur
Locatie 3e etage, zaal 6

Tijdens de workshop maak je kennis met 'draagbare technologie'. Met geleidend draad, resistors, folie, leds en batterijen maak je persoonlijke Portable Pixels & Worn Out Sounds voor je kleding, schoenen of tas. Waar komt het licht of geluid vandaan? Vanuit de mouw? Uit je buik? Je broekzak? Is het puur decoratie of betekenen licht en geluid stukken meer?

 

De workshops op zaterdag worden gegeven door mediakunstenaars Kristina Andersen, Aldje van Meer en Audrey Samson.


Mi Cocina

(leeftijd 4-6 jaar)
Workshop door eddie d
Zondag 10 mei 12:00 – 12:45, 13:00 – 13:45, 14:00 – 14:45, 15:00 – 15:45, 16:00 – 16:45, 17:00 – 17:45 uur
Locatie: 3e etage, zaal 6Samen met eddie d maken kinderen een video naar aanleiding van 'Mi Cocina', een staaltje videokunst van de heer d zelf. In 'Mi Cocina' speelt een speelgoedkeuken de hoofdrol; deksels stuiteren ritmisch op plastic pannetjes en geroosterde broodjes dansen rond. Maar is wat je ziet ook wat je hoort? Al het speelgoed klinkt als de 'echte' dingen. Hoe dat kan, gaan de kinderen hier zelf onderzoeken. Ze gaan samen met eddie d een video maken waarin speelgoed uit 'Mi Cocina' klinkt alsof het echt is.

 

Online Radio

(leeftijd 14 )
Workshop door Jaromil
Zondag 10 mei 15:00 – 16:00, 16:00 – 17:00 uur
Locatie: 3e etage, ArtlabTijdens de workshop maak je kennis met de nieuwste vorm van radio maken. Onder leiding van Jaromil (kunstenaar, hacker en programmeur) maak je kennis met MuSE. MuSE is de MultipleStreamingEngine (Meerdere Streaming Machine), ontwikkeld door de programmeurs van Dyne. Streaming is de term die gebruikt wordt voor het versturen van live audio of video over het internet. Met MuSE kan je audio (geluid) streamen. Je leert hoe je je eigen programma maakt en uitzendt via het internet. Omdat MuSE open source is kan je na de workshop ook thuis online radio maken. Jaromil laat zien dat het maken van radio bloedserieuze dimensies kan krijgen, maar ook een geweldig instrument kan zijn voor veel spel en lol. Deze workshop is voor 14 en dus ook voor volwassenen.