presentatie

Here we are - there we go Gesprekken

Artist Talks


Een kijkje achter de schermen van de mediakunstenaar
Zaterdag 9 mei
13:00 uur Driessens en Verstappen in gesprek met Gaby Wijers
14:00 uur eddie d in gesprek met Joke Ballintijn
15:00 uur Erwin Olaf in gesprek met Theus Zwakhals
16:00 uur Constant Dullaart in gesprek met Sandra Fauconnier
Locatie: 1e etage, zaal 2

Sinds het ontstaan van het Nederlands Instituut voor Mediakunst in 1978 is een omvangrijke collectie video- en mediakunst verzameld waaraan voortdurend nieuwe werken worden toegevoegd. Naast de eigen collectie beheert het NIMk ook de videocollecties van diverse andere instituten als De Appel en het Instituut Collectie Nederland, en conserveert de collecties van o.a. De Hallen Haarlem, het Stedelijk Museum Amsterdam, het Groninger Museum en het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam.

De NIMk collectie omvat inmiddels meer dan 2000 werken, variërend van de eerste experimenten uit de vroege jaren zeventig tot recente producties van bekende (inter)nationale kunstenaars en opkomend talent. Het NIMk voert voor deze werken een actief distributiebeleid: video's en media-installaties uit de collectie zijn te zien op nationale en internationale festivals, manifestaties en tentoonstellingen, in galeries, musea en andere kunstinstellingen.

In een viertal presentaties en gesprekken met medewerkers van het NIMk zullen de kunstenaars verschillende kanten van hun werk belichten: hun inspiratiebronnen en werkwijze, hoe en waar ze hun werk graag tonen en wat een instituut als het NIMk voor ze betekent. Kom vooral langs met al uw vragen over de kunstenaarspraktijk!

 

Media Art Platform


Zaterdag 9 mei 14:30 uur
Locatie: begane grond, MediatheekMedia Art Platform is een nieuw web-platform op internet ontwikkeld door het NIMk voor mediakunst-professionals en -liefhebbers: kunstenaars, ontwikkelaars, technici, curatoren, onderzoekers, docenten, studenten en iedereen die geïnteresseerd is in mediakunst.

 

Gateway to Archives of Media Art


Zaterdag 9 mei 17:00 uur
Locatie: begane grond, MediatheekGAMA staat voor: Gateway to the Archives of Media Art, en verbindt de archieven van diverse Europese mediakunstinstellingen. De 19 Europese partners zijn samen de belangrijkste digitale content-beheerders voor mediakunst in Europa. GAMA is ontwikkeld als Europese centrale online interface en zoekportal voor iedereen die is geïnteresseerd in mediakunst.