Here we are - there we go Diversen

NIMk Distributed


Zaterdag 12:00 – 22:00 uur
Zondag 12:00 – 18:00 uur



Speciaal voor 'Here we are there we go' hebben Florian Conradi, Michelle Christensen, Isabel Lucena en Jan van Bruggen de activiteiten van het NIMk als distributeur in beeld gebracht.
Een simpele grafiek wordt als beeld of ikoon ingezet om aandacht te genereren voor de visuele aanwezigheid van het NIMk als distributeur. Dit ikoon wordt gebruikt op t-shirts, buttons en stickers. Om een gratis t-shirt te krijgen moeten bezoekers in het t-shirt poseren voor een muur met logo’s van instituten waarmee het NIMk samenwerkt. Hiermee wordt een 'glamour-event' geschapen zoals bij awarduitreikingen voor film en muziek, een podium rondom visuele belangrijkheid. De foto’s worden op de website van het NIMk geplaatst.
 

MediaKunstMobiel


Vrijdag 8 mei 21:30 – 23:00 uur
Zaterdag 9 mei 12:00 – 22:00 uur
Zondag 10 mei 12:00 – 18:00 uur
Locatie: 1e etage, gang



Van 8 t/m 23 mei presenteert het Nederlands Instituut voor Mediakunst de schetsontwerpen voor een nieuwe 'MediaKunstMobiel', een verplaatsbare ruimte waarin mediakunst getoond wordt en bijvoorbeeld workshops worden gegeven, en waarmee het Instituut vanaf eind 2009 door Nederland gaat touren. Voor het schetsontwerp is het NIMk een samenwerking aangegaan met de Stichting Kunst en Openbare Ruimte, die veel ervaring heeft met opdrachten aan kunstenaars en ontwerpers in relatie tot de publieke ruimte (www.skor.nl).
De opdracht voor de MediaKunstMobiel is uitgegaan naar een aantal kunstenaars en ontwerpers: Kevin van Braak, Michiel Kluiters, Maurer United en Peter Stel. Daarnaast zijn Tillmann Meyer-Faje, Andre Kodde en Lucia Luptakova namens het Sandberg Instituut en 8 studenten van de Technische Universiteit Eindhoven gevraagd om ook een ontwerp te maken.
Uit de schetsen die iworden tentoongesteld, wordt een ontwerp geselecteerd dat het NIMk gaat ontwikkelen en gebruiken. Wanneer dit gerealiseerd is gaat het MediaKunstMobiel vanaf eind 2009 langs o.a. scholen en festivals reizen, met een divers programma van workshops, installaties en videoprogramma's.
 

Design NIMk 30 jaar


Vrijdag 8 mei 21:30 – 23:00 uur
Zaterdag 9 mei 12:00 –03:00 uur
Zondag 10 mei 12:00 – 18:00 uur
Locatie: begane grond, receptie



Overzicht van het drukwerk van 30 jaar Montevideo/NIMk
 

Augmented Reality


Entree

Augmented Reality, of in gewoon Nederlands Toegevoegde Realiteit, projecteert de omgeving zoals die eigenlijk niet is. Met een feestelijke twist wordt op een projectiescherm een veranderde omgeving geprojecteerd waarin u zich bevindt. Een soort virtual reality, maar dan zonder ruimtebril. Nieuwsgierig?