presentatie

Here we are - there we go Open huis afdelingen

ARTLAB


Zaterdag 9 mei 12:00 - 22:00 uur
Zondag 10 mei 12:00 – 18:00 uur
Locatie: 3e etage, Artlab

Het Artlab van het NIMk biedt dit weekend onderdak aan een aantal Artist in Residence-projecten sinds de introductie van het programma in 2002. Tot mei 2009 hebben 23 kunstenaars ondersteuning gekregen bij de totstandkoming van nieuw werk. Het Artist in Residence-programma steunt het onderzoek naar en de ontwikkeling van nieuw werk binnen digitale/interactieve/genetwerkte media en de op technologie gebaseerde kunstenaarspraktijk. Bezoekers krijgen een kijkje in de productie van kunst op de plaats waar het gebeurt. De presentatie omvat audiovisuele documentatie, tekstdisplays en foto's van de projecten, en videoregistraties van recente Artist in Residence-projecten. In het Artlab is de installatie Fontera V.2 van AiR Lilia Romero Perez te zien (2008). Daarnaast is Elephants Dream van Blender (2006) in het trappenhuis achter te zien. In zaal 5 is de Nederlandse première van de nieuwe installatie van Marnix de Nijs, Exploded Views, Remapping Firenze (2008).

 Lilia Perez Romero, Frontera v.2
Frontera v.2 / portrait is an interactive installation that works mainly with real-time video manipulation in response to the user's actions. lees meer »

 Blender, Elephants Dream
Elephants Dream is the culmination of the Orange Open Movie Project, produced by the Blender Foundation and the Netherlands Media Art Institute. The project was conceived to help develop and establish the capabilities of the Blender 3D open source tool for the creation of cinema quality animation. lees meer »


 Marnix de Nijs Exploded Views
Exploded Views is an interactive installation whereby three participants run on individual conveyor belts and physically move themselves through an interactive audio-environment and interactive imagery projected at the front of the belts. lees meer »

 

MEDIATHEEK


Zaterdag 9 mei 12:00 – 19:00 uur
Locatie: begane grond, MediatheekIn de mediatheek kan het publiek werk uit de collectie van het NIMk bekijken en informatie over (media) kunstenaars en hun werk opvragen. Naast de eigen collectie bevat de mediatheek een grote verzameling boeken, tijdschriften en documentatie over hedendaagse media en kunst. In 2008 is het archief volledig toegankelijk gemaakt, de documentatiecollectie gedigitaliseerd en de mediatheek vernieuwd. Dit weekend worden er speciale rondleidingen gegeven door de medewerkers en wordt de nieuwe inrichting gepresenteerd. De splinternieuwe viewing set is ontworpen door Richard van Os (Üppig) i.s.m. Annekatrien van Meegen.

 

CONSERVERING


Zaterdag 9 mei 12:00 – 16:30 uur
Rondleidingen 12:00, 14:00 en 16:00 uur
Locatie: 2e etage, ConserveringHet Nederlands Instituut voor Mediakunst conserveert videokunst en initieert sinds het begin van de jaren negentig onderzoek naar en conservering van mediakunst. De bezoeker kan getuige zijn van de werkzaamheden en krijgt een kijkje achter de schermen.

 

VIDEO POSTPRODUCTIE


Zaterdag 9 mei 13:00 – 18:00 uur
Rondleidingen 13:00, 15:00, 17:00 uur
Locatie: 2e etage, Postproductie
Bij de afdeling postproductie kunnen kunstenaars zelfstandig of met ondersteuning van een editor aan hun video of dvd werken. In speciale rondleidingen wordt meer verteld over alle mogelijkheden van de afdeling.