project

Planet M

Planet M (=MKM) is de nieuwe mobiele ruimte en het lab voor mediakunst en digitale cultuur. Deze gaat de komende jaren reizen langs festivals, scholen en zorginstellingen met een divers nieuwe media programma. Planet M is ontworpen door Michiel Kluiters in samenwerking met Arno Pronk. Door de ondersteuning van het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Prins Bernhard Cultuurfonds (Lindenweij Fonds), Stichting Doen, Mondriaan Stichting, Stichting Kunst en Openbare Ruimte, VSBfonds en SNS REAAL fonds kunnen we dit bijzondere object ontwikkelen. Onze vaste partner BeamSystems ondersteunt de technische opbouw. Tijdens deze tour die plaatsvindt in Nederland (en af en toe daarbuiten) bezoeken we scholen, festivals en bij zorginstellingen. Daar laten we zien wat mediakunst is, en hoe kunstenaars en nieuwe technologieën elkaar wederzijds beïnvloeden. Met speciaal voor Planet M gemaakte programma's en kunstwerken willen we onze missie, het uitdragen en stimuleren van de Mediakunst, verder inhoud geven.

presentatie
 
presentatie
visits Lowlands en Amsterdamse Uitmarkt 

landt op GOGBOT

 

Amsterdamse Uitmarkt 25-26 augustus 2012 — In augustus bezoeken we met Planet M twee festivals: Lowlands van 17-19 augustus en 25 en 26 augustus staan we op het Museumplein tijdens de Amsterdamse Uitmarkt in samenwerking met De Brakke Grond.

 

6 - 9 September 2012 — Vier dagen lang, van 6 tot en met 9 september staat Enschede in het teken van het GOGBOT festival. In Planet M is tijdens het festival meetingpoint, informatieplek en workshopruimte.

lees meer

lees meer

workshopartist in residence
 
presentatie
You are the Protocol 

visits DEAF 2012

 

Zaterdag 19 mei, Onderdeel van DEAF rotterdam — Zaterdag 19 mei presenteren Sander Veenhof en Duncan Speakman in Planet M een speciale workshop waarbij de kracht van fictieve verhalen in de stad centraal staat.

 

17 - 23 mei, Rotterdam — NIMk presenteert Planet M; de nieuwe mobiele ruimte en het lab voor mediakunst en digitale cultuur. Tijdens DEAF 2012 is Planet M uitgerust met installaties, workshops en presentaties, interfaces en kunstprojecten. Er worden projecten gepresenteerd van onder andere Esther Polak & Ivar van Bekkum, Sander Veenhof en Kristina Andersen.

lees meer

lees meer

Oproep
 
project
Tijdelijke werklocatie gezocht voor  

Collectie interface in mediatheek

 

We zijn op zoek naar een grote hal waar we Planet M tijdelijk kunnen opzetten zodat we alles klaar kunnen maken voor de eerste locatie die we dit jaar gaan bezoeken DEAF 2012 (16-20 mei, Rotterdam).

 

Terwijl we hard bezig zijn Planet M klaar te stomen voor een nieuw seizoen staat de speciaal voor Planet M ontwikkelde interface in de Mediatheek. De collectie interface van Planet M is een interface op basis van de mediakunst-collectie van het NIMk (ruim 2.000 kunstwerken vanaf de jaren '70), en vormt een eerste, laagdrempelige introductie tot het beleven van mediakunst.

lees meer

lees meer

nieuws/mededeling
 
presentatieworkshop
Komst van afgelast 

komt naar IJburg

 

In de afgelopen periode heeft ons team hard gewerkt aan de laatste pilot van Planet M op IJburg.

 

12 tot 14 december, IJburg — Van 12 tot 14 december - Planet M, de nieuwe mobiele tentoonstellingsruimte van het NIMk, komt naar IJburg.

lees meer

lees meer

tentoonstelling
 
presentatie
NIMk op STRP 2011 

@Todays Art

 

18 tot en met 27 november, Eindhoven. — De vijfde editie van het STRP Festival staat in het teken van 50 jaar Nederlandse media- en technologische kunst. Het NIMk werkte mee aan de opzet van de tentoonstelling en is op het festival ruim vertegenwoordigd met 5 werken uit de collectie in de STRP-Expo en Planet M op STRPschool.

 

22 - 24 september Den Haag, Spuiplein — Dit weekend presenteren we op het TodaysArt festival in Den Haag onze gloednieuwe mobiele ruimte en lab voor mediakunst en digitale cultuur. Planet M (Media Kunst Mobiel) is deze editie uitgerust met installaties, workshops en presentaties die de laatste ontwikkelingen in augmented reality en het in elkaar overgaan van de virtuele en fysieke werkelijkheid. Fascinerende nieuwe vormen van interfaces die een groeiende en belangrijke invloed op de industrie en de samenleving lijken te hebben.

lees meer

lees meer

 
presentatie
playlists 

MOVING STILL @ Uitmarkt Amsterdam 2011

 

Planet M toont op een interactieve manier meer dan 200 topwerken uit de collectie van het NIMk / Montevideo. Bezoekers kunnen uit deze selectie hun eigen favoriete werken selecteren en bewaren in een playlist. Bekijk de playlists van de bezoekers hier.

 

27-28 augustus 2011 — Gezamenlijke presentatie van de Amsterdamse media-instellingen EYE, FOAM, Huis Marseille en het Nederlands Instituut voor Mediakunst.

lees meer

lees meer

project
 
Michiel Kluiters ontwerpt MediaKunstMobiel voor NIMk 

 

Het Nederlands Instituut voor Mediakunst (NIMk) heeft Michiel Kluiters de opdracht gegeven een mediakunstmobiel te ontwerpen waarmee het NIMk o.a. langs scholen en festivals wil reizen medio 2011 met een divers programma van workshops, mediakunstinstallaties en video's.

 

lees meer