tentoonstelling

Territorial Phantom

Van 29-03-2008 t/m 12-05-2008


Opening 28 maart 17.00 uur

AES F Group (RU), Yael Bartana (IL/NL), Cao Fei (CN), Yolande Harris (UK), Marine Hugonnier (F), Karen Lancel (NL), Lucas Lenglet (NL), Raqs Media Collective (IN), State of Sabotage (SoS), Artur Zmijewski (PL)

Met een mix aan attitudes, opvattingen en vormen reageerde de kunstenaars in Territorial Phantom op het innemen en bezetten van ruimte. In de huidige claim- en bezettingscultuur eigenen organisaties, bedrijven en landen zichzelf steeds meer ruimte toe door openbare ruimte te privatiseren of landen te 'democratiseren' en waar nodig tegenstanders onschadelijk te maken.
 


 

In de kunstwerken in de tentoonstelling stonden specifieke zones als een stad, een berggebied of simpelweg een vel papier centraal. Het ging in Territorial Phantom niet alleen om fysieke, maar ook om virtuele of symbolische ruimtes. Gebieden vormen zich en veranderen van karakter door politieke, culturele, of persoonlijke inmenging. Hiernaast zijn plekken vaak gebonden aan persoonlijke en collectieve herinneringen. Ze bevatten grenzen, of liever gezegd drempels, die verder reiken dan fysieke barrières of tijd.
 


 

Territorial Phantom keek op welke manier de betekenis van een plek verandert door handelen, emoties, dromen en herinneringen. Verschuift wellicht alleen ons perspectief? Hoe gaan wij zelf om met ruimte, met het innemen van ruimte en hoe bepalen we onze eigen positie in een land en ten opzichte van verschillende territoria?

Opening vrijdag 28 maart 17.00 - 19.00 uur
Met speciale SoS soep (Soup of Sabotage) van Maitre P.

Met dank aan:

Powered by Beamsystems www.beamsystems.nl