Distributie

Distributie Computer- en Netkunst

Copyright Overeenkomst

Huurvoorwaarden

 

Het Nederlands Instituut voor Mediakunst staat bekend om de actieve distributie van haar collectie met meer dan 2 000 videowerken en media-installaties. Deze distributiecollectie varieert van de vroegste experimenten in mediakunst tot recente producties door bekende Nederlandse en internationale kunstenaars en opkomende talenten.

Sinds 2010 breidt het NIMk haar bestaande distributie-activiteiten uit met een selectie van computer- en internetkunst.

Met deze uitbreiding van haar distributiecollectie versterkt het NIMk haar rol in de ondersteuning van mediakunst en –kunstenaars in Nederland, en verhoogt de organisatie de wereldwijde zichtbaarheid van Nederlandse mediakunst. In haar selectie van werken volgt het NIMk een aantal kunstenaars die een sterke band hebben met het instituut, vanwege eerdere presentaties en/of via het Artist in Residency-programma. Het NIMk promoot deze kunstenaars en projecten en faciliteert hun presentaties op nationale en internationale festivals, manifestaties en tentoonstellingen.

Alle gedistribueerde installaties en mediaprojecten worden gedocumenteerd in NIMk’s online publieke catalogus. In de mediatheek kan documentatie van de werken bekeken worden. Een speciale catalogus is op aanvraag beschikbaar om een exemplaar te ontvangen.


Catalogus computer- en netkunst
Gespecialiseerde diensten en advies door NIMk

Als onderdeel van haar distributiediensten kan gespecialiseerd personeel van NIMk advies bieden aan curatoren en programmamakers bij de selectie van werk, zoals bijvoorbeeld aanbevelingen rond een gekozen thema. Het distributiepersoneel van NIMk stelt op verzoek ook speciale programma’s samen. Tenslotte bieden we uiteraard advies op het gebied van techniek, opbouw, de opstelling in de tentoonstellingsruimte en transport van de werken.


Esther Polak: NomadicMILK (2007-2010)
Samenwerking met V2_ Instituut voor de Instabiele Media

Het Nederlands Instituut voor Mediakunst en V2_ Instituut voor de Instabiele Media (Rotterdam) slaan de handen ineen voor de verspreiding en promotie van nieuwe mediakunst . Beide organisaties hebben hun sporen verdiend op het gebied van presentatie, onderzoek en ontwikkeling van kunst en mediatechnologie. Het NIMk heeft een gerenommeerde collectie videokunst en installaties en voegt daar een programma voor de actieve distributie van computerbased werken aan toe. V2_ begint voor het eerst in haar geschiedenis een agency voor distributie van mediakunst.


De Geuzen: Global Anxiety Monitor (2007)


 Transmediale.11: lancering van distributie computer- en netkunst
Sinds 2010 breidt het NIMk haar bestaande distributie-activiteiten uit met een selectie van computer- en internetkunst. NIMk lanceert deze uitbreiding van haar collectie, in samenwerking met V2_ (Rotterdam), op het Transmediale.11 festival te Berlijn (1 tot 6 februari 2011). lees meer »


 Computer- en internetkunst in distributie 2010
Werken van Sonia Cillari, Govcom.org, De Geuzen, JODI en Esther Polak. lees meer »