Alle video's uit de collectie van het Nederlands Instituut voor Mediakunst zijn beschikbaar om te vertonen. Bestellingen kunnen via e-mail, fax of post. Videowerken  zijn te huur op DVD (PAL), Betacam SP (PAL) en als HD video file

Voor andere formaten en NTSC rekenen we extra productiekosten, afhankelijk van de lengte: neem contact op met een van de distributiemedewerkers voor een overzicht van de kosten.
De werken worden alleen verhuurd wanneer er een vertoningsdatum gepland is. Voor vertoningen buiten Nederland moeten bestellingen minstens 3 weken voor de vertoningsdatum geplaatst zijn. Bij spoedbestellingen op het laatste moment kunnen we niet garanderen dat de werken beschikbaar zijn.

Alle klanten moeten de Nederlands Instituut voor Mediakunst Copyright Agreement ondertekenen om de tijdelijke vertoningrechten van de werken te verkrijgen.

 Copyright Overeenkomst
Auteursrechtelijke Bepalingen en de Licensieovereenkomst lees meer »Standaard vertoningsprijzen

Eén vertoning € 50,- per titel
Vervolgvertoning € 10,- per titel
Educatieve vertoningen op scholen en universiteiten 50% korting
Spoedbestellingen 50% extra op de prijsTentoonstellingen

Voor tentoonstellingen van video's zijn de huurbedragen per dag.
Loop: € 75,- per titel
Vervolgdagen: € 15,- per titel

Voor langere periodes geven we een korting afhankelijk van de lengte van de tentoonstelling
10 - 20 dagen 25%
21 - 30 dagen 35%
31 - 35 dagen 45%
langere periodes 55%

Voor het tentoonstellen van installaties verschillen de prijzen per installatie. Voor informatie over vertoningsvergoedingen, apparatuur, opbouwinformatie en transport: neem contact op met de distributiemedewerkers.Verzending

Verzendkosten zijn € 4,- per werk voor nationale bestellingen. Internationale verzendbedragen zijn afhankelijk van gewicht en de transporteur. Bij gebruik van een koerier service worden de geldende prijzen in rekening gebracht. Internationale verzendafspraken moeten zijn vastgesteld bij bevestiging van de bestelling. De klant is verantwoordelijk voor alle extra verzendkosten, zoals luchtvracht en douanekosten voor internationale verzendingen, en de extra kosten voor spoedverzendingen bij late bestellingen.Retourneren werken

De werken moeten onmiddellijk na de geplande vertoningsdatum geretourneerd worden, met poststempel gedateerd binnen een week na de vertoning. De klant is verantwoordelijk voor de retour verzendkosten.
Let op dat op alle verzendkosten de verzekerde waarde de vervangwaarde is, er is geen commerciële waarde.Preview DVD, online previews en de mediatheek

We kunnen op verzoek previews van werken uit de collectie aanleveren aan geïnteresseerde programmamakers en curatoren.

  • Gemiddeld twee keer per jaar produceert het NIMk een DVD met previews van recente aanwinsten. Voor het verzenden van deze DVD brengen we alleen de verzendkosten in rekening. Neem via e-mail contact op met de distributiemedewerkers indien u deze wil ontvangen.
  • Curatoren en programmamakers die regelmatig werk uit de NIMk collectie huren, kunnen op verzoek toegang krijgen tot online previews via de catalogus. Dit kan via e-mail (met motivatie) aangevraagd worden bij de distributiemedewerkers.
  • In uitzonderlijke gevallen kunnen we een selectie op bestelling leveren voor € 25,- (0-60 minuten, DVD).
  • Voor uitgebreide programma's of tentoonstellingen raden wij aan om onze mediatheek te bezoeken. Alle werken uit de collectie zijn daar te bekijken.Afbeeldingen, teksten en promotiemateriaal

Stills zijn alleen digitaal beschikbaar (jpg en tiff). Geef uw verzoek ruim op tijd voor uw deadlines door!

Korte tekstbeschrijvingen van de werken zijn beschikbaar in de online catalogus van NIMk. Deze teksten mogen (ook in geredigeerde en gewijzigde vorm) gebruikt worden voor promotiemateriaal, aankondigingen en dergelijke.

Wij ontvangen graag promotiemateriaal, programma-overzichten, recensies of publieksreacties van de vertoningen.

Indien mogelijk, vermeld graag het Nederlands Instituut voor Mediakunst als distributeur op uw drukwerk.Copyright

De copyrights voor alle programma's blijven eigendom van de individuele kunstenaar en het Nederlands Instituut voor Mediakunst. De werken mogen niet worden gedupliceerd, gekopieerd, of gereproduceerd - noch als geheel, noch gedeeltelijk; niet worden tentoongesteld, uitgezonden op televisie; niet worden uitgeleend aan enig instituut of persoon; niet worden veranderd of gefragmenteerd op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van het Nederlands Instituut voor Mediakunst.

Bij bestelling dient u akkoord te gaan met de uitgebreide Auteursrechtelijke Bepalingen en de Licensieovereenkomst.

 Copyright Overeenkomst
Auteursrechtelijke Bepalingen en de Licensieovereenkomst lees meer »Betaling

Nadat het instituut een bestelling heeft ontvangen wordt er een rekening verstuurd voor betaling. De werken kunnen niet worden vertoond voordat de betaling is ontvangen. Het rekeningnummer moet op de overboeking vermeld worden. Alle bestellingen van buiten Nederland: fax een kopie van de betaling. Dit om vertraging te voorkomen, vaak duurt het wat langer voor de bank om de internationale betaling te regelen.Aankoop

Alle werken in de collectie zijn te koop op DVD voor educatieve doeleinden (intern gebruik in bibliotheken). De prijs is € 200,- exclusief productiekosten. Productiekosten zijn afhankelijk van de lengte van het werk, neem contact met ons op voor een offerte.

Sommige video's en installaties uit de collectie zijn beschikbaar voor verkoop met expositierechten, voor museums en galeries. Prijzen verschillen per werk. Voor meer informatie, neem contact met ons op.