Sinds 2010 breidt het NIMk haar bestaande distributie-activiteiten uit met een selectie van computer- en internetkunst. NIMk lanceert deze uitbreiding van haar collectie, in samenwerking met V2_ (Rotterdam), op het Transmediale.11 festival te Berlijn (1 tot 6 februari 2011).

Het Nederlands Instituut voor Mediakunst en V2_ Instituut voor de Instabiele Media (Rotterdam) slaan de handen ineen voor de distributie van computer- en internetkunst. Beide organisaties hebben hun sporen verdiend op het gebied van presentatie, onderzoek en ontwikkeling van kunst en mediatechnologie. Het NIMk heeft een gerenommeerde collectie videokunst en installaties en voegt daar nu een programma voor de actieve distributie van computerbased werken aan toe. V2_ begint voor het eerst in haar geschiedenis een agency voor distributie van mediakunst.

Lancering tijdens Transmediale.11

De distributie van computer- en internetkunst door NIMk en V2_ wordt officieel gelanceerd op het festival Transmediale.11 in Berlijn (1 tot 6 februari). Beide organisaties presenteren tijdens het festival  een kleine tentoonstelling met kunstwerken uit hun catalogus. Op vrijdag 4 februari, 16.00-17.00 vindt een receptie plaats in Cafe Global Stage, Haus der Kulturen der Welt, Berlijn.

Met dit programma willen we deze werken presenteren aan het Duitse en internationale publiek van het Transmediale-festival, aan mediakunst-professionals, curatoren en programmamakers.


Werken geselecteerd door NIMk


JODI
: audioswap5 (2009)Govcom.org & Digital Methods Initiative
: For the ppl of Iran: #iranelection RT (2009)Constant Dullaart
: performance tijdens receptie, 4 februari, 16.00-17.00.


De lancering en receptie wordt ondersteund door de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden.