workshoppresentatie

Museumnacht 2011

zaterdag 5 november 19.00 - 02.00

Image: CrowdDJ van Tom Laan

NIMk presenteert ‘The Art of Hacking’, een tentoonstelling die de artistieke praktijk van hacking toont. Op diverse manieren maken de kunstenaars onvolkomenheden van onze alledaagse omgeving zichtbaar. De projecten ondermijnen, verbeteren of omzeilen ‘officiële’ systemen en praktijken en suggereren alternatieve praktijken.


Projectruimte

20:30 - 21:15 Fruitpower
21:30 - 22:30 CrowdDJ
22:30 - 23:30 Atom TM co-presented by Optofonica
23:30 - 02:00 DNK DJ UNIT, Masterfader & DJ Too Young (b2b)

Mediatheek / BAR / Cocktailbar Blendz

19:30 - 21.30 Workshop Build your own personal bristle bot

Eerste etage

19:00 – 01:00 The Art of Hacking
 The Art of Hacking Tentoonstelling
10 september - 26 november 2011. Met:Heath Bunting, Harmen de Hoop, moddr_, Cornelia Sollfrank, The Yes Men, ÜBERMORGEN.COM en Nancy Mauro-Flude/Mez Breeze/Sara Platon. lees meer »
20.30 - 22.30 Workshops by moddr_

Platform 2

19:00 – 01:00 Robert Overweg, Andre Avelas en Job van Doeselaar
 Platform 2
Platform 2 is een nieuwe expositieruimte binnen NIMk. Deze tweede expositieruimte op de tweede verdieping is een alternatieve, autonome ruimte met presentaties die naast de lopende hoofdtentoonstelling op de eerste verdieping plaatsvinden. lees meer »


Tijdens de Museumnacht wordt het NIMk gehacked door kunstenaars en kunstinstellingen met interventies, installaties, performances, DJ/VJ sets en workshops. Hieronder staat maar een deel van de interventies vermeld, dus kom en laat je verrassen door de hackermind!

Workshop Build your own personal bristle bot – Kristina Andersen & Audrey Samson
In samenwerking met Steim organiseert NIMk de workshop 'Build your own personal bristle bot'. Tijdens de workshop maak je je eigen bewegende robotje. Met gerecycled materiaal, motortjes, tandenborstels, stokjes, pennen of paperclips maak je een bristlebot, jigglebot of drawbot....... Welcome to the world of makers!

Workshops by moddr_

moddr_ presenteert een aantal recente projecten in workshop stijl, bv. 'Jailbreak!' waarin ze oude iOS en Android mobieltjes en tablets voorzien van een custom besturingssysteem, en een OV-chipkaart hacking project waarin oude GVB-wegwerpkaartjes worden omgetoverd tot entreebewijzen voor de nieuwe WORM club in Rotterdam. Verder zijn Birgit Bachler en Tim C. Schwartz aanwezig om een toelichting te geven op hun werk in de moddr_ruimte in "The Art of Hacking".


Fruitpower

Thys Scheele, Robert Pravda en Xavier van Wersch
Het is al sinds de oudheid bekend dat fruit een prima batterij vormt. Twee soorten metaal in een vrucht creëren samen een kleine elektrische impuls. Tijdens de performance analyseert het team van Fruitpower met behulp van de nieuwste technieken de elektrische eigenschappen van verschillende fruitsoorten en zet deze energie om in audio-frequenties via hun organische synthesizer. Fruitpower hackt fruit! http://xaf.home.xs4all.nl/fruitpower/
foto van Rienk Mebius


CrowdDJ van Tom Laan is een interactieve geluidsmixer die het publiek controle geeft over de muziek – automatic clubbing. Elk vlak op de dansvloer activeert een bepaald geluidskanaal. Dus dansen maar, want stilstaan stopt de muziek! http://tomlaan.nl/2011/crowd-dj/


Atom TM

Atom TM is slechts een van de aliassen van de altijd inventieve, Duitse, electronische muzikant, grafisch ontwerper en kunstenaar Uwe Schmidt die wellicht het meest bekend, of beter, berucht is onder het pseudoniem Señor Coconut. Hij heeft een achtergrond in acid house, techno en ambient maar heeft zich voor zijn meest recente muzikale avonturen gericht op klassiek, glitch, Latin, lounge en experimentele muzikale elementen. Eigenlijk weet je nooit wat je van Schmidt z'n muziek kunt verwachten, behalve dan dat het goed is. http://soundcloud.com/atom_tm


The DNK DJ UNIT
DJ Too Young & Masterfader (b2b)
Hot New English Bass Music, Cranked Up Beats and Mutated R&B.

Survival Slide Show, compiled by Katja Novitskova
Beyonce with elongated skull 2010 by Iain Ball


Koop hier je ticket]