workshop

Workshop Jailbreak door Moddr

Donderdag 27 oktober van 13 - 17.00 uur

Donderdag 27 oktober
van 13 - 17.00 uur
Nederlands Instituut voor Mediakunst (NIMk)
Keizersgracht 264, Amsterdam

Sinds de opkomst van de smartphone is deze steeds meer op een volwaardige computer gaan lijken, nu lijkt het echter dat onze computer besturingssystemen ook steeds meer de kant op gaan van smartphones en tablets; denk aan OSX Lion, Windows8 en Ubuntu met Unity. Dit vooral om de gebruikerservaring te verbeteren en voor cross-platform bescherming tegen hacks, exploits en malafide apps - maar vaak ook ten koste van privacy en controle over jouw eigen systeem. Hoeveel controle en privacy ben je als gebruiker bereid af te staan aan grote private bedrijven?
Zijn er ook alternatieven waardoor je zelf beter kan bepalen hoe je informatie deelt en synced, of hoe de achtergrond van je mobieltje eruit ziet?

Aandacht voor deze onderwerpen en aanverwante (tech) zaken in de 'Jailbreak!' workshop door moddr_
Een goed moment om je (oude) iOS en/of Android mobieltje of tablet mee te nemen en er samen met anderen een nieuw besturingssysteem op te zetten (zoals CyanogenMod), of bijvoorbeeld om kennis en verwondering omtrent deze topics te delen. De workshop gaat uit van een zeer informele setting en is vooral bedoeld om op plezierige wijze je nerd-skills wat op te schroeven ;)

Deelname is gratis maar wel graag aanmelden!