Van 01-05-2004 t/m 12-02-2005


Visual Sensations is een initiatief van en wordt georganiseerd door Paradiso-Melkweg Productiehuis en het Nederlands Instituut voor Mediakunst.

FINALE VISUAL SENSATIONS IN DE MELKWEG

VERSLAG FINALE

De grote finale van de eerste landelijke VJ wedstrijd is op zaterdag 12 februari 2005 in de Melkweg (The Max) te Amsterdam.
Aanvang 20.00 uur.

De avond staat in het teken van acht finalisten: zes regiofinalisten en twee runners-up. De VJ's krijgen de gelegenheid om in 15 minuten tijdens een live optreden hun set te laten zien. De finalisten zijn: Visual Kitchen (België), Résistance Électronique (Centraal-Oost-Nederland), Subliminal Mess. (Zuid-Holland), SF&L (Noord-Nederland), organisation of imagination (Zuid-Nederland) en Drifter TV Live (Noord-West-Nederland). De runners-up zijn geworden: SXNDRX (Centraal-Oost-Nederland) en mnk (Noord-Nederland).

Meer informatie over de finale en VJ-profielen van de finalisten zijn te vinden op: www.visualsensations.nl. De finale wordt live uitgezonden via www.fabchannel.com

 

 

De winnaar ontvangt de allernieuwste SONY digitale videocamera (t.w.v. € 6500) met SONY Vaio montagecomputer en mag optreden tijdens het PixelACHE Festival ’05 Helsinki in Finland. De vaste jury van Visual Sensations bestaat uit: Gerald van der Kaap (kunstenaar/VJ), Jacqueline Oskamp (publicist) en Lucas van der Velden (programmeur Sonic Acts en videokunstenaar). De jury wordt deze avond uitgebreid met Juha Huuskonen, directeur van het Finse PixelACHE festival en Thomas Dumke van CYNETart festival uit Dresden, waar winnaar nummer twee optreedt.

Symposium over VJ-Cultuur
Paradiso - zaterdag 12 februari
Vanaf 11.30 - 15.30 uur

Overdag vindt in Paradiso een symposium plaats over verleden, heden en toekomst van de VJ-cultuur. Door middel van presentaties, voordrachten en een discussie wordt dit fenomeen onder de aandacht gebracht. Met: Micha Klein (beeldend kunstenaar / VJ), Marga van Mechelen (UvA), Geert Mul (mediakunstenaar) en Dirk de Wit (Digitaal Platform van IAK en IBK - België).
Discussie onder leiding van Jacqueline Oskamp met Eelko Anceaux (Chemistry), Hans Beekmans (Live Cinema), Arnold Fabrie (Photonic) en Annemie Maes (Looking Glass).
Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan de discussie.
Meer informatie: www.visualsensations.nl

Om 17.00 uur opent in het Nederlands Instituut voor Mediakunst de tentoonstelling 'Wonderwall' met werken uit de eigen collectie die de esthetiek van veel hedendaagse VJ performances weerspiegelen en deze in een historisch kader plaatsen.
Visual Sensations is een initiatief van en wordt georganiseerd door Paradiso-Melkweg Productiehuis en het Nederlands Instituut voor Mediakunst. En wordt gepresenteerd op MTV.

Met dank aan:
Visual Sensations wordt mogelijk gemaakt door: FAPK, FPPM, Prins Bernhard Cultuurfonds, ThuisKopie Fonds, VSBfonds, Mondriaan Stichting en wordt gesponsord door SONY. Paradiso-Melkweg Productiehuis wordt structureel gesubsidieerd door het Ministerie van OC&W.