opening event

The Art of Hacking Opening

9 september 1800 uur

Opening: 9 september 18.00 - 20.00 uur, toegang gratis

Performances tijdens de opening:
18.45 uur Error_in_Time(v.t_3)_ door ko66, Netwurker_Mez en sister0
19.30 uur op uitnodiging van moddr_ Rotterdam een performance van LoVid uit New York: "Catchy"

LoVid

Tali Hinkis en Kyle Lapidus vormen samen het interdisciplinaire kunstenaarsduo LoVid. Hun werk bestaat uit live video installaties, sculpturen, digitale prints, patchwork, media projecten, performances en video opnamen. De kunstenaars combineren diverse tegengestelde elementen in hun werk, waarbij ze harde elektronica met zacht patchwork combineren, het analoge tegenover het digitale, en handgemaakt tegenover machinaal geproduceerde objecten zetten. Deze benadering wordt eveneens gereflecteerd in de inhoud van hun werk dat zowel romantisch als agressief en draadloos als draad-vol is. We zijn geïnteresseerd in de manier waarop het menselijk lichaam en geest waarnemen, informatie verwerken en reageren op zowel natuurlijke als technologische omgevingen en in het behoud van data, signalen en herinneringen.

Error_in_Time(v.t_3)

Error_in_Time(v.t_3) maakt gebruik van geluid, literatuur, performance en live code manipulaties om in het intieme gedrag van computer/mens interfaces te duiken. Welk nieuws kan een vrouwelijke hacker de rest brengen?
Performers [op afstand en lokaal]: ko66, Netwurker_Mez and sister0.

Nancy Mauro-Flude

In 'Error_in_Time(v.t_3)_' geven sister0, Ko66 and Netwurker_Mez vanuit het vrouwelijke hackerperspectief inzicht in de computerruimtes van nerds. _Error_in_Time(v.t_3) is geen werk over identiteit, maar over identiteitsdiefstal.
Nancy Mauro-Flude: artistiek en conceptueel directeur, in samenwerking, zoals elke goede ambacht, met de Australische kunstenaar Mez Breeze, bekijkt omgevingen waar online sociaal gedrag of ontmoetingen voorkomen. http://unhub.com/netwurker
De Zweeds/Nederlandse Sara Platon oprichter van www.genderchangeracademy.com werkt met computers 'the hard way', ze demystificeert de zintuigen, volgt de bus naar CPU en betast de binnenkant van de computer. Nancy Mauro-Flude oud mede-oprichter van moddr_ woont in Tasmanië waar ze werkt aan haar performance gebaseerde samenwerkingen en kijkt naar de mogelijkheden en beperkingen van media technologieën. http://sister0.tv

Nancy Mauro-Flude