19-04-2005


Lezing in samenwerking met Stichting De Appel in het kader van de tentoonstelling Resonance met Marga van Mechelen (UvA) en Sven Lütticken (kunstcriticus).

Op 13 december 2004 vond in SMCS 11 Re-enact plaats, een evenement georganiseerd door Mediamatic en Casco. De veronderstelling voor de avond was dat oude performance kunst met haar kracht om te shockeren en te verrassen leidde tot nieuwe artistieke uitdagingen. Door deze originele ervaring te herhalen hoopt men dat er weer ruimte komt voor nieuwe experimenten. Van 27 januari tot en met 27 maart 2005 vond in Witte de With de tentoonstelling Life, once more - forms of reenactment in contemporary art samengesteld door Sven Lütticken plaats, waarin herhaling met herhaling bestreden werd om het verleden open te breken en te activeren. Maxine Kopsma tenslotte schreef in Metropolis M een stuk over Re-enactment als nieuw verschijnsel, waarin ze stelt dat Re-enactment meer is dan alleen maar herhaling. Het is vooral het verband dat gelegd wordt tussen het origineel en het resultaat van de nieuwe performance wat Re-enactment interessant maakt.

Tijdens de avond Re-enactment gaat de discussie over de vraag waarom kunstenaars gebruik maken van Re-enactment. Wat zegt dit over de huidige generatie (performance) kunstenaars?

Meer informatie over Resonance:


Aanvang: 20.30 uur
Toegang: 3,50 (2,50 met korting)
Reserveren gewenst: 020 6237101 of info@montevideo.nl

Meer informatie over Life, once more