presentatieworkshop

Planet M komt naar IJburg

12 tot 14 december, IJburg

Van 12 tot 14 december landt Planet M op IJburg om bewoners te verrassen met mediakunst en innovatieve technologie. Planet M is dé nieuwe mobiele publieks- en presentatie ruimte van het NIMk (Nederlands Instituut voorde Mediakunst). Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van het instituut in vervulling: het land intrekken en het publiek op een laagdrempelige en verrassende manier kennis laten maken met mediakunst en de hedendaagse digitale cultuur.

Op het Joris Ivensplein, vlakbij Winkelcentrum IJburg, gaat Planet M de educatieve programmering testen. In samenwerking met gerenommeerde kunstenaars als Kristina Andersen en Sander Veenhof werd afgelopen maanden gewerkt aan een educatief programma, dat speciaal op maat is gemaakt voor Planet M. Docenten en leerlingen van het IJburg Collegezijn uitgenodigd om workshops te volgen op het gebied van o.a. augmented reality en wearables. Planet M werkt voor deze pilot samen met het IJburg College omdat deze school altijd openstaat voor bijzondere educatieve projecten en koploper is in het gebruik van digitale middelen in het leerproces. Vanaf 2012 wordt het programma landelijk aangeboden.

Tekeningen maken zonder stoepkrijt, potlood of stift?
Het kan op woensdagmiddag 14 december tijdens de workshop ‘Geotales’ . Speciaal voor deze middag komen kunstenaars Esther Polak en Ivar van Bekkum naar Planet M om samen met kinderen, en hun ouders, GPS tekeningen te maken. Meestal gebruik je GPS om te bepalen waar je bent of om de weg te vinden. Deze kunstenaars laten echter zien dat een GPS route ook een tekening kan zijn. Het eindresultaat: de ‘GPS tekening gemaakt op het Joris Ivensplein’ wordt geprint en in Planet M geëxposeerd. Uiteraard krijgt iedereen ook een exemplaar mee naar huis! De workshop is gratis toegankelijk van 13:00 tot 18:00 uur en is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en hun ouders.

Naast deze workshop wordt er 13:00 en 18:00 uur gebouwd aan Papercraftmodellen. Uitgangspunt is dat in computergames de virtuele wereld 3-Dgesuggereerd wordt op een 2-D scherm. Door 2-D prints ruimtelijk makenin de werkelijke wereld wordt dat idee omgedraaid. De digitale wereld wordt omgezet naar de reële tastbare wereld. Dit door lekker ouderwets teknippen en plakken!

Planet M nodigt tenslotte alle bewoners en andere genodigden uit om de dag vanaf 17:00 uur feestelijk af te sluiten onder het genot van Koek en Zopie.

 Komst van Planet M afgelast
In de afgelopen periode heeft ons team hard gewerkt aan de laatste pilot van Planet M op IJburg. lees meer »