opening event

Opening In Search of the Unknown

13-02-2009


Opening 13 februari 17.00 – 19.00

Foamlab en Antoine Schmitt

Het Nederlands Instituut voor Mediakunst nodigt iedereen uit voor de opening van de nieuwe tentoonstelling In Search of the Unknown op vrijdag 13 februari vanaf 17.00 uur. Tijdens de opening is er een lichtinstallatie van Antoine Schmitt en een performance om 18.00 uur van Foamlab. Toegang is gratis.

Harde Landing
Als astronauten na de zoveelste missie in de ruimte terugkeren in de ionosfeer van de Aarde, zich een weg banen door eindeloze lagen ruimteschroot en voet zetten op de planeet, wie ontvangt ze dan nog? Wie zit er nog op deze reizigers te wachten? http://fo.am/
Foamlab presenteert: Johannes Sterk en Elias Tieleman na hun terugkomst op Aarde.
Aankomst: vrijdag 13 februari 18:00 uur


Antoine Schmitt met TIME SLIP een lichtinstallatie
Op het scherm rolt continu tekstueel nieuws voorbij, maar in de toekomstige tijd: De NASDAQ zal vandaag 4.3 punten zakken, Bij een vliegtuigcrash in Madrid zullen 153 mensen omkomen, De Giants zullen de Redsocks met 10-3 verslaan. Afgezien van de tijd waarin de werkwoorden staan, is al het nieuws waar.


 

Het is of je voor een paar uur in het verleden belandt bent en iemand de toekomst voorspelt: het gevoel van terug in de tijd gaan. Of voor iemand die het nieuws niet kent, is het alsof er een orakel over de toekomst spreekt. Het is een werk dat een breuk in het tijdsverloop introduceert. Vooral doordat Antoine Schmitt grafische codes heeft toegepast en de manier van tonen gebruikelijk is voor het verspreiden van nieuws komt het waarachtig over. TIME SLIP is een geprogrammeerd generatief kunstwerk dat actuele berichten van officiële nieuwsagentschappen via aangepaste software van tegenwoordige of verleden tijd in toekomstige tijd zet www.gratin.org/timeslipDe opening is gratis toegankelijk.