The Greater Cloud Intro

10 december 2011 - 5 februari 2012
opening 9 december 18 - 20:00 uur

samengesteld door Aleksandra Domanovic, Petra Heck, Oliver Laric and Katja Novitskova

In de tentoonstelling The Greater Cloud functioneert het internet als platform, medium of  onderwerp als bron van inspiratie voor kunstenaars. Het Internet is banaal en  alomtegenwoordig geworden. Vertrekpunt voor deze tentoonstelling is wat dit betekent voor een jongere generatie kunstenaars en curatoren. Verschillende kenmerken van het internet vormen de basis van The Greater Cloud zoals gedistribueerde vormen van collectiviteit, het delen en verspreiden van kennis, openheid van informatie, de circulatie van digitaal materiaal evenals formele eigenschappen zoals verbondenheid, performativiteit of 3D elementen. Voor de werken is gebruik gemaakt van internet based materiaal of aan het internet verbonden processen of ideeën.

Als consequentie van het karakter en de praktijk van het internet dat is gebaseerd op delen, distributie en circulatie is The Greater Cloud naast Petra Heck van NIMk samengesteld door de kunstenaars/curatoren Aleksandra Domanovic, Oliver Laric en Katja Novitskova. Iedere curator heeft een eigen ruimte ingericht op basis van zijn eigen interpretatie van het thema, opinie en esthetische voorkeur. Ook het publiek krijgt de kans om als curator op te treden. Een van de tentoonstellingsruimtes is ingericht met een blog over deze tentoonstelling en is aangesloten op een beamer. Iedereen kan online werken zoeken en uploaden en zo de ruimte vullen met kunst. http://nimk.nl/blog/thegreatercloud/

De titel The Greater Cloud is citaat uit een artikel van Josephine Bosma dat in 2011 gepubliceerd is in de catalogus 'Collect the WWWorld'.

zondag 11 december, 2011, 15:00 uur
Artist talk door Harm van den Dorpel en Lance Wakeling