tentoonstelling

The Greater Cloud

10 december 2011 - 5 februari 2012 — 10 december 2011 t/m 5 februari 2012. In de tentoonstelling The Greater Cloud functioneert het internet als platform, medium of onderwerp als bron van inspiratie voor kunstenaars. Het Internet is banaal en alomtegenwoordig geworden. Vertrekpunt voor deze tentoonstelling is wat dit betekent voor een jongere generatie kunstenaars en curatoren.

 
works
Intro 

Works

 

Als consequentie van het karakter en de praktijk van het internet dat is gebaseerd op delen, distributie en circulatie is The Greater Cloud naast Petra Heck van NIMk samengesteld door de kunstenaars/curatoren Aleksandra Domanovic, Oliver Laric en Katja Novitskova.

 

De kunstenaars maken geen, of niet alleen, digitaal of online werk, maar werken interdisciplinair en produceren sculpturen, video's, fotoprints, installaties of teksten.

lees meer

lees meer

tentoonstellingstekst
 
artikel
Tentoonstellingstekst 

POSTINTERNET: Art After the Internet

 

Verschillende kenmerken van het internet vormen de basis van The Greater Cloud zoals gedistribueerde vormen van collectiviteit, het delen en verspreiden van kennis, openheid van informatie, de circulatie van digitaal materiaal evenals formele eigenschappen zoals verbondenheid, performativiteit of 3D elementen.

 

Article by Marisa Olson in Foam Magazine special issue #29 / What's Next?

lees meer

lees meer