presentatie

MediaKunstMobiel presentatie

van 08-05-2009 t/m 23-05-2009


Presentatie schetsontwerpen 8 t/m 23 MEI


Van 8 t/m 23 mei presenteerde het Nederlands Instituut voor Mediakunst de schetsontwerpen voor een nieuw 'MediaKunstMobiel', een verplaatsbare ruimte waarin mediakunst getoond wordt en bijvoorbeeld workshops worden gegeven, en waarmee het Instituut vanaf midden 2011 door Nederland gaat touren.Voor het schetsontwerp is het NIMk een samenwerking aangegaan met de Stichting Kunst en Openbare Ruimte, die veel ervaring heeft met opdrachten aan kunstenaars en ontwerpers in relatie tot de publieke ruimte (www.skor.nl).

De opdracht voor de MediaKunstMobiel is vervolgens uitgegaan naar een aantal kunstenaars en ontwerpers: Kevin van Braak, Michiel Kluiters, Maurer United en Peter Stel. Daarnaast zijn Tillmann Meyer-Faje, Andre Kodde en Lucia Luptakova namens het Sandberg Instituut en 11 studenten van de Technische Universiteit Eindhoven gevraagd om ook een ontwerp te maken.

Uit de schetsen die in het Nederlands Instituut voor Mediakunst worden tentoongesteld in mei, wordt een ontwerp geselecteerd dat het NIMk gaat ontwikkelen en gebruiken. Wanneer het gerealiseerd is gaat het MediaKunstMobiel vanaf 2011 langs o.a. scholen en festivals reizen, met een divers programma van workshops, installaties en videoprogramma's.