28-04-2005


Performance in het kader van de tentoonstelling Resonance

Alleen nog mogelijk om te reserveren voor extra performance om 22.00 uur!In zijn performances zet Lars Eijssen (NL, 1967) zang, dans, mode, licht en styling in. Was de Romantiek in de negentiende eeuw een reactie op de Industriële Revolutie en de Verlichting, nu vormt de authentieke beleving een reactie op de vervlakking in onze beeldcultuur. Eijssen houdt vast aan de beeldtaal van onze hypergestileerde werkelijkheid, maar hoopt door de volledige overgave van zang en dans eveneens intense gevoelens bij de kijker los te maken. Voor Resonance zal Lars Eijssen een nieuwe performance maken, Flower Piece #1: the effort, waarin de elementen gerangschikt worden als in een bloemstuk. De zangers, dansers en het decor smelten samen in een bewegende schilderij.
Locatie: Club 11, Amsterdam

SMCS op 11 in samenwerking met Nederlands Instituut voor Mediakunst, Montevideo/TBA:Performance: 21.00 tot 21.15 uur (De performance duurt in totaal 15 minuten.) en een EXTRA PERFORMANCE om 22.00 uur
Zaal open: 20.00 uur

Entree gratis
Uitsluitend toegang op reservering

Mobiele telefoons moeten uitstaan. Speciaal voor deze performance wordt ook de airconditioning van Zaal 11 tijdelijk uitgeschakeld met het oog op de optimale geluidskwaliteit.

Met dank aan:
Mondriaan Stichting, VSBfonds
members.chello.nl/eijssen/
www.stedelijk.nl