presentatie

NIMk@Foam Pop-In #4: Lernert & Sander

8 september -16 oktober

8 september -16 oktober 2011

Het Nederlands instituut voor de Mediakunst (NIMk) presenteert, in de speciale videoroom van de Pop-in, een maandelijks wisselende expositie van een actueel werk uit de NIMk collectie.

Natural Beauty, Lernert & Sander (NL, 2'34', 2011)

We wilden op één dag 365 lagen make up opbrengen, om te zien hoeveel er nodig is om van een “natural look” naar een “outrageous look” te gaan. Het hele proces kostte 9 uur. Gedurende die 9 uur kon supermodel Hannelore Knuts niet bewegen en alleen eten en drinken door een rietje. We gebruikten zeven flessen Foundation S103; twee flessen Creamy Eyes E107; drie Milky Lips L205 penselen en twee flessen Blush S301. Samen 228,4 ml make-up.“

Lernert & Sander zijn twee Nederlandse kunstenaars en vrienden die besloten dat alleen werken saai was en gingen samenwerken in kunst gerelateerde projecten. Sinds hun eerste video 'Chocolate Bunny' hebben ze gewerkt aan commercials, leaders, kunstfilms, documentaires en installaties. Hun doel is om eenvoudig en communicatief werk te maken, dat zich weinig aantrekt van de bestaande grenzen tussen hedendaagse kunst en commerciële projecten. Hun zeer esthetisch, humoristisch en toegewijd werk biedt op een eenvoudige maar heel effectieve manier een uitdaging aan de media en de kijker. Het werk van Lernert & Sander werd geselecteerd voor internationale festivals in o.a. New York, Rio de Janeiro en Oberhausen. In 2011 zijn ze genomineerd voor de Dutch Design Awards.

Sander Plug (1969) werkt als freelance grafisch ontwerper en kunstenaar. Hij studeerde af in 1993 als industrieel ontwerper aan de Technische Universiteit in Delft en deed zijn Masters in Art in 2004 aan het Sandberg Instituut in Amsterdam. Hij heeft geëxposeerd in diverse groepstentoonstellingen in Amsterdam, Berlijn en Barcelona. Hij is leraar in het afstudeerjaar van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Lernert Engelberts (1977) werkt als regisseur en schrijver. Hij maakte Driving Miss Palmen, een Nederlandse soap in India. Hij was redacteur / schrijver voor RE-magazine. Hij schreef een gedramatiseerd tuinprogramma met Arjan Ederveen, die hij ook regisseerde, en hij maakte samen met regisseur Michiel van Erp in 2006 de documentaire Warm Stories. Lernert publiceerde in 2008 zijn eerste zeer goed ontvangen verhalenbundel Echte Slechte Mensen. Hij publiceert over kunst in De Volkskrant, was curator voor Lost & Found, en is adviseur voor het Filmfonds (Onderzoek & Ontwikkeling).

Zowel Lernert als Sander werken voor Butt Magazine en leven en werken in Amsterdam.

Foam Pop-in
Gabriel Metsustraat 2-6.
Open donderdag van 11.00 t/m 21.00 uur, Vrijdag t/m zondag van 11.00 -19.00 uur.
Entree gratis.

Meer werk van Lernert & Sander is te zien in de tentoonstelling Still/Life Dutch Contemporary Photography, van 9 september t/m 26 oktober 2011 in FOAM, Keizersgracht 609.