workshop

Identity Bureau Workshop: Hoe maak je een nieuwe identiteit

20 oktober 2011, 10:30 - 17:00

Door Heath Bunting

Datum: donderdag 20 oktober 2011
Tijd: 10:30 – 17:00
Locatie: Nederlands Instituut voor Mediakunst, Keizersgracht 264, Amsterdam

Volgens de Engelse kunstenaar Heath Bunting is een identiteit een flexibel object. Het wordt uitgewisseld onder en bepaald door personen, organisaties en instituten en geformaliseerd in documenten, acties en bezittingen. Tijdens de workshop van Heath Bunting leer je, hoe je je eigen legale identiteit kunt creëren. Bunting demonstreert dat identiteit in de loop der tijd geconstrueerd kan worden door een ‘persoon’ te plaatsen binnen het web van mobiele telefoons, klantenkaarten, rekeningen, overheidscorrespondentie en andere ‘persoonlijke’ data. Identity Bureau betwist de notie van persoonlijkheid door aan te tonen dat een identiteit in grote mate wordt bepaald door materiële zaken.

Heath Bunting onderzoekt de poreusheid van grenzen. Vaak treed hij op als interventionist en grappenmaker en uit dit in alledaagse gebaren van verzet. Zijn werk bereikt het publiek door middel van documentatie- en distributiekanalen zoals fotografie, gedrukte uitgaven en internet. Bunting geeft prioriteit aan informatie en actie en heft de scheiding tussen kunst en het leven van alledag op. Zijn werk is gebaseerd op het creëren van open en democratische systemen door middel van het bewerken van communicatie technologieën en sociale systemen.

Aan de workshop kunnen maximaal 15 personen deelnemen. Deelname kost € 10,00 (€5,00 voor studenten), inclusief drankjes en toegang tot de tentoonstelling 'The Art of Hacking'.
De voertaal tijdens de workshop is Engels.


De workshop wordt georganiseerd door NIMk en SKOR | Stichting Kunst en Openbare Ruimte
www.nimk.nl
www.skor.nl