workshop

Guerilla Media: Control your own cloud

Vrijdag 13 juli, van 14.00-16.00 uur Nederlands Instituut voor Mediakunst

Workshop Guerilla Media: Control your own cloud
door Rui Guerra


De vrijheid van het internet wordt steeds meer ter discussie gesteld. Overheden willen internet reguleren en controleren en internet aanbieders willen de toegang beperken. Om ons eraan te herinneren dat het internet kan bestaan zonder gecentraliseerde controle, heeft INTK unCloud ontwikkeld.

Het project maakt deel uit van de huidige tentoonstelling 'Yes, we're open' in het NIMk.

De workshop “Guerilla Media: Control your own cloud” is gebaseerd op de bestaande applicatie unCloud, die iedereen met een laptopde mogelijkheid biedt om een open, draadloos netwerk te creëren en zelf binnen een locale context informatie te distribueren. Deelnemers onderzoeken de inwendige architectuur van het Web door het creëren van lokale netwerken, waarbij zij zowel de inhoud als de communicatieprotocollen beheren. De workshop mondt uit in een kleine guerrilla actie waarbij een aantal concepten achter unCloud zullen worden toegepast in de context van Amsterdam.

Rui Guerra

Rui Guerra is betrokken bij open cultuur met een kritische kijk op communities. Behalve docent aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag is hij mede-oprichter van INTK, een interdisciplinaire groep kunstenaars, ontwerpers en software ontwikkelaars die onderzoek doet en kritische interventies ontwikkelt over kunst, technologie en maatschappij.

Vrijdag 13 juli, van 14.00-16.00 uur
Nederlands Instituut voor Mediakunst
Keizersgracht 264, Amsterdam
Meer informatie en inschrijven
Deelname: euro 5,- graag je eigen laptop meenemen!