discussie

ethical hacking

19 oktober, 20.00 - 22.00 uur

image Hack-Tic Tijdschrift voor Techno-anarchisten nr.16/17 (1992)
Op 19 oktober 2011 zal het Nederlands Instituut voor de Mediakunst plaats bieden aan het panel 'Ethisch Hacken' als onderdeel van de lopende tentoonstelling 'The Art of Hacking'

LIVE STREAM: http://nimk.nl/nl/live-stream

De sprekers in het panel zijn Heath Bunting, Rop Gonggrijp, Patrice Riemens en Karin Spaink. Voertaal: Engels.

De discussie wordt gestreamed, geregistreerden en gemodereerd door Jaromil en Cecile Landman.

De technologische ontwikkelingen in de digitale wereld hebben enorme invloed op onze samenlevingen, een fenomeen dat hacker gemeenschappen al enkele decennia voorzagen. Zij werkten in de loop van de tijd aan het ontwerpen van ethische gedragscodes waar het omgang met de techniek betreft, en vooral wanneer dit maatschappelijke belangen treft.

Spelen de groeiende conflicten rond toegang tot informatie, media en technologie een steeds grotere rol omdat de autoriteiten zich doof houden voor ethische zorgen die door hackers worden geuit?

Met deze paneldiscussie wi NIMk een gepassioneerd en actueel debat bieden, met inzichten uit de eerste hand van personen die de Nederlandse hacker scene - en daarbuiten - significant hebben beïnvloed. Juist in Nederland waar hackers al sinds de jaren 80 erg actief zijn met het ontwikkelen van een wereldwijd netwerk, gebreid met kabels en idealen.

Toegang 5,-
Studenten 2,50