01-10-2002


DVD XP 2002 Is een DVD research project, uitgevoerd door het Nederlands Instituut voor Mediakunst.

De DVD is gemaakt door Rob Coenen, Antonio Consilvio en Koop Reynders, studenten Interaction Design van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, afdeling Kunst, Media en Technologie.

De Digital Video Disc 'the next generation of optical disc storage technology' is een optische schijf die geschikt is voor het opslaan van grote hoeveelheden data. Op een DVD schijf kan meer dan twee uur hoge kwaliteit digitale video worden opgeslagen.

Omdat DVD een digitaal medium is bestaat er onder andere de mogelijkheid informatie non-linear te gepresenteerd. Door de hoge kwaliteit digitale video en met behulp van menu's en andere interactieve mogelijkheden lijkt DVD een interessante uitbreiding op of zelfs vervanging van bestaande (opslag) media. Wat is er allemaal mogelijk met DVD? Wat voor speciale features heeft dit digitale medium? Waar moet je op letten als je zelf een DVD maakt. Biedt DVD mogelijkheden voor nieuwe filmische experimenten, verslaggeving van exposities en installaties of voor het conserveren en documenteren van mediakunst? Deze en andere aanverwante vragen en/of discussies zijn beantwoord in dit DVD-onderzoek.

 

www.xblerk.nl