performance

BMW Tate Live Performance Room Harrell Fletcher

donderdag 28 juni 21:00 uur deuren open: 20.00 (de tentoonstelling 'Yes We Are Open' is open)

online op www.youtube.com/user/tate/tatelive donderdag 28 juni 21:00 uur en live te zien op een groot scherm bij NIMk


deuren open: 20.00 (de tentoonstelling 'Yes We Are Open' is open)l
toegang: gratis


NIMk nodigt u uit voor een live stream van een performance van Harrell Fletcher die plaatsvindt in de Tate Live Performance Room. De performance is online te zien op: www.youtube.com/user/tate/tatelive.

De kunstenaar Harrell Fletcher nodigt straatmuzikanten uit om hun performances van de metrostations en straten van Londen te halen en om deze live, online, op 28 juni voor het wereldwijde BMW Tate Live Performance Room publiek in het museum op te voeren.

Fletcher's werk bestaat vaak uit sociaal geëngageerde collaboratieve en interdisciplinaire projecten. Voor zijn BMW Tate Live performance, Where I’m Calling From, verschuiven de straatmuzikanten zich van het spelen voor een lokaal Londens publiek naar het spelen voor een wereldwijd online podium. Door het verplaatsen van deze muzikanten van het metrostation naar het museum, en weer terug de wereld in via het internet, wil Harrell Fletcher de waarde en de invloed van het internet ter discussie stellen.

NIMk is geïnteresseerd in het oprekken van het 'live' aspect van een performance die speciaal voor een anoniem, individueel en wereldwijd publiek gemaakt is, en in manieren om dit naar een gezamenlijk gedeelde ervaring terug te brengen. De live screening van Fletcher's performance bij NIMk vindt plaats in het kader van de tentoonstelling 'Yes We Are Open'. Hierin staan 'open' aspecten die te relateren zijn aan participatie en auteurschap in een internet tijdperk centraal (voor meer info zie: http://nimk.nl/nl/yes-were-open).

Where I’m Calling From van Harrel Fletcher maakt onderdeel uit van de BMW Tate Live Performance Room-serie - een baanbrekend programma van live, online performances die tegelijkertijd door een internationaal publiek over de hele wereld in verschillende tijdszones op www.youtube.com/Tate bekeken kunnen worden. Het wereldwijde publiek wordt aangemoedigd om met andere kijkers via sociale media tijdens de performance te chatten en om vragen te stellen aan de kunstenaar of curator door gebruik te maken van de sociale mediakanalen van de Tate - twitter.com/tate met vermelding van #BMWTateLiveQ en facebook.com/tategallery.

Elke performance wordt gearchiveerd en is na het live event online te bekijken. Andere kunstenaars die eerder hun performances in deze serie opvoerden zijn: Jérôme Bel, Pablo Bronstein en Emily Roysdon. De Performance Room reeks gaat verder in 2013. BMW Tate Live is samengesteld door Catherine Wood, curator hedendaagse kunst en performance, Tate, en Kathy Noble, curator interdisciplinaire projecten, Tate, geassisteerd door Capucine Perrot, assistent-curator.

Dank aan Harrel Fletcher, Tate Modern, Catherine Wood, Kathy Noble en Capucine Perrot.