presentatieworkshopproject

Big M 2006

Mediakunst-tournee

Wegens groot succes in 2004 organiseerde het Nederlands Instituut voor Mediakunst in de zomer van 2006 opnieuw een tour met de BIG M.

Tournee
27 en 28 mei Artimond, Helmond
3-5 juni De Kleine Biënnale, fort 't Hemeltje, Houten
8-11 juni Mooi Weer Spelen, Delft
18 juni Amsterdam Roots open air festival
20-25 juni Oerol festival, Terschelling
28 en 29 juni Etcetera festival, Amersfoort

Foto's : Big M in Houten


De BIG M is een bijzondere inflatable met drie ingangen waarbinnen mediakunst wordt vertoond. De Big M zal deze zomer de volgende locaties aandoen: Artimond in Helmond, De kleine biennale, fort 'Hemeltje in Huizen, 'Mooi weer spelen' in Delft, het Amsterdam Roots festival, Oerol festival op Terschelling en Festival ETCETERA in Amersfoort. De bezoekers van deze festivals kunnen bij de BIG M gratis naar binnen lopen en zich mee laten nemen op een visueel avontuur.

De BIG M van buiten en van binnen

De aantrekkingskracht van de BIG M is zijn vorm: een opgeblazen zilvergrijze driehoek van 5 meter hoog met een vloeroppervlak van 200m2. De driehoek heeft drie ingangen die uitkomen op een ruimte waar drie grote schermen zijn opgesteld. Op deze schermen werd een doorlopend en divers videoprogramma getoond. Een doorlopend programma van mediakunst: van muziekvideo en stille poëzie tot experimentele videokunst. Ook aan de kunstliefhebber in de dop was gedacht, speciaal voor de kleintjes was er Grote Kunst voor Kleine Mensen (Cut -n-Paste)

Wat de BIG M liet zien
De BIG M nam het publiek mee op een visueel avontuur. Mediakunst in al haar facetten: van muziekvideo en stille poëzie tot het experimentele en anarchistische gebruik van digitale technieken. Kunst die op het eerste gezicht naadloos aansluit bij de huidige beeldcultuur, maar zich toch niet zonder slag of stoot gewonnen geeft.Met dank aan: