presentatie

Backstage Keren Cytter

21 mei

21 mei

aanvang: 20.30
deur open: 20.00

Tijdens BACKSTAGE krijgt het publiek een kijkje achter de schermen van de kunstenaar. Op 21 mei is de BACKSTAGE gewijd aan Keren Cytter (IS, 1977).
Moderator van de avond is Maaike Gouwenberg.

De recente video van Keren Cytter Four Seasons is op het moment te zien in de tentoonstelling 'Witty, lo-fi works with knotty thoughts'. Ter gelegenheid hiervan en het feit dat NIMk een aantal werken van Keren Cytter distribueert geeft de kunstenaar tijdens de BACKSTAGE avond inzicht in haar praktijk. Cytter toont een aantal inspiratiebronnen en vertelt hierbij over haar fascinaties en de invloeden die de inspiratiebronnen hebben op haar werk. Ook presenteert de kunstenaar haar laatste werk The Coat en vertelt over de achtergronden ervan. De tentoonstelling 'Witty, lo-fi works with knotty thoughts' is tijdens deze avond geopend en nog t/m 24 juli te bezichtigen.

Keren Cytter daagt in haar werk de conventies van genres en taal uit. Veel van Cytters werk gaat over menselijke relaties. Geïnspireerd door haar eigen leven en dat van haar vrienden, verhalen de video's over liefde, verlangen, verliezen, problemen en onbegrip. De werken deconstrueren de conventionele verhalende vorm door gebruik te maken van een overpoëtische, niet realistische en niet coherente taal waarin veel herhaling voorkomt. Hiermee benadrukt Cytter de kunstmatigheid van het filmmaken, waarbij taal functioneert als een bron van onbegrip binnen relaties. Naast taal gebruikt de kunstenaar lo-fi elementen als 'homemade aesthetic', lo-fi Hollywood glamour, lo-fi special effects en wiebelig camerawerk.

Toegang 3,50 (studenten 2,50)
Reserveren gewenst