22-08-2009

Het NIMk organiseert op zaterdag 22 augustus in relatie tot de video-remixwedstrijd van het Filmmuseum Celluloid Remix een speciale workshop FreeJ. Tijdens de workshop werk je met de de nieuwe versie van FreeJ Vision Mixer. Onder begeleiding van dyne.org ontwikkelaars mix je de Celluloid-Remix fragmenten met FreeJ tot een korte film.

FreeJ
FreeJ is een open source software voor het maken van live video. Met FreeJ kunnen meerdere lagen video direct op het scherm bewerkt worden met effecten en filters. En zijn videobronnen als live webcam, movie files, beelden, tekst en javascript animaties te mixen. FreeJ wordt ontwikkeld met de wens vrije (gratis) software te bieden.(GNU GPLv3)

FreeJ biedt gebruikers en producers ook een web gebaseerd on-line platform voor uitzendingen met de mogelijkheid voor uploaden van video's en programmeerbare lijsten.

Belangrijkste platforms die ondersteund worden zijn GNU/Linux en BSD systeem inclusief Apple/OSX en overdraagbaar op populaire open source operationele systemen.

Celluloid Remix
Het Filmmuseum in Amsterdam beheert een enorme collectie film. De belangrijke deelcollectie Dutch Early Cinema (1896-1933) is onlangs in het kader van het grootschalig project Beelden voor de Toekomst geheel gedigitaliseerd. Om te laten zien wat zoal mogelijk is met deze gedigitaliseerde beelden is de video-remixwedstrijd Celluloid Remix georganiseerd. Fragmenten uit de vroege filmcollectie zijn online beschikbaar gesteld. Iedereen kan deze downloaden, bewerken en mixen met eigen filmmateriaal of muziek. Om mee te doen aan de wedstrijd plaats je je montage vervolgens terug online. Uit alle ge-uploade filmpjes wordt uiteindelijk door een deskundige jury een winnaar gekozen, die wordt vertoond op het Nederlands Film Festival. Inzenden kan tot 1 september, zie voor alle informatie www.celluloidremix.nl

Tijdstip: 14.00 - 17.00 uur
Locatie: NIMk, Keizersgracht 264, Amsterdam.

Deelname aan de workshop is gratis, inschrijven verplicht via anouk@nimk.nl