Van 01-06-2009 t/m 30-06-2009


fotowedstrijd

Doe mee met Wiki Loves Art/NL: een fotowedstrijd die van 1 t/m 30 juni plaatsvindt in musea door heel Nederland. Iedereen mag in deze maand foto’s maken van geselecteerde kunstwerken in de deelnemende musea.

De foto’s worden vervolgens door een jury beoordeeld en een deel van deze foto’s zal later gebruikt worden om Wikipedia artikelen te illustreren. Het doel van Wiki loves art/NL is het verrijken van Wikipedia met foto’s van Nederlands cultureel erfgoed.

Wiki loves art /NL is een project van Creative Commons Nederland (http://www.creativecommons.nl) en Wikimedia Nederland (http://nl.wikimedia.org) in samenwerking met Erfgoed Nederland, N8 en XS4ALL.

Meedoen?

Meld je aan bij Wiki loves Art/NL group op Flickr (http://www.flickr.com/groups/wikilovesart/). Op de site http://www.wikilovesart.nl staan alle deelnemende musea en lijsten met de te fotograferen kunstwerken. Ga op pad en fotografeer in de deelnemende musea de geselecteerde collectie stukken. Upload de foto’s met juiste tags en Creative Commons Licentie naar je flickr account en voeg em toe aan de Wiki loves Art/NL group.
Meer info over voorwaarden vind je op http://www.wikilovesart.nl

Prijzen

In september worden de prijswinnaars bekend gemaakt: de 10 beste foto’s worden beloond met prijzen o.a. 500 euro vrij te besteden aan fotoapparatuur, mobiel internet van XS4ALL, passepartouts voor de museumnacht in Amsterdam.

Om te zien welke objecten er bij het Nederlands Instituut voor Mediakunst mogen worden gefotografeerd, zie hier.