presentatieevent partnerorganisatie

Visual Sounds

24-02-2005


Nachtsalon in het Nederlands Instituut voor Mediakunst

Op donderdag 24 februari vindt in Amsterdam de volgende Nachtsalon plaats. Deze Nachtsalon zal in het teken staan van de tentoonstelling Wonderwall (videokunst) die te zien is het Nederlands Instituut voor Mediakunst. In de tentoonstelling Wonderwall worden werken getoond uit de collectie van het Nederlands Instituut voor Mediakunst. Deze werken geven een historisch kader vanuit de videokunst die de esthetiek van veel hedendaagse VJ performances weerspiegeld. De selectie bevat werk van Nam June Paik, Vasulkas, Marc Burkett, Livinus & Jeep van de Bundt, Paul Dougherty en Dove Eylat.

PROGRAMMA:

· C-mon & Kypski
Producers, dj’s, scratchers C-mon & Kypski maken instrumentale tracks, gebaseerd op hiphop.

· Poly-Xelor
Poly-Xelor presenteert haar nieuwste project. 'Kaos Kontrolle' Een audio-visueel avontuur over chaos en systemen. www.poly-xelor.com

· Winnaars contest Visual Sensations
MTV en Paradiso-Melkweg Productiehuis en het Nederlands Instituut voor Mediakunst presenteren de winnaars van de eerste VJ contest Visual Sensations. De eerste prijswinnaars Drifter TV LIve en SF&L vertonen hun live VJ performance.

· Salon Culinair
In Montevideo worden de hele avond hapjes verkocht.

De Nachtsalon is een exclusieve avond met een mix van verschillende kunstdisciplines. De salon wordt om de twee maanden in een ander museum georganiseerd. De Nachtsalon is een initiatief van de organisatie van de Museumnacht Amsterdam.

MTV is mediapartner van de Museumnacht
Meer info: Stichting Museumnacht Amsterdam