Van 09-02-2008 t/m 15-02-2008


Opening 8 februari 17.00 uur

Daan Brinkmann winnaar van de René Coelhoprijs 2006 toonde van 8 - 15 februari zijn nieuwe werk Vertigo.

Vertigo


Van 16 pulsen per seconde maken onze hersens één toon, maar wat gebeurt er met onze waarneming wanneer een geluid 16 keer per seconde om ons heen draait? Hoeveel roterende ritmes kan iemand tegelijkertijd onderscheiden?

Dergelijke vragen vormde de compositorische uitgangspunten van Vertigo: een geluidsinstallatie waarmee de ruimtelijke beleving van geluid onderzocht kon worden. Omringd door een cirkel van 32 luidsprekers werd de toeschouwer uitgedaagd de grenzen van zijn auditieve waarneming te verkennen.
 

De prijs, die is genoemd naar René Coelho - oprichter en voormalig directeur van het Instituut - werd in november 2006 uitgereikt aan de kunstenaar die naast het beste afstudeerwerk ook een veelbelovend voorstel voor nieuw werk had gedaan. Daan Brinkmann, afgestudeerd aan de interfaculteit Beeld en Geluid/ArtScience van de KABK (Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten) en het KC (Koninlijk Conservatorium), won de prijs met de interactieve licht- en geluidsculptuur '16 Pillars'. Daarna toonde hij zijn nieuwe werk: Vertigo.

www.daanbrinkmann.nl


Openingstijden dinsdag t/m zaterdag van 13.00-18.00 uur
Toegang gratis