performance

Tremo

Van 13-10-2001 t/m 17-11-2001


een audiovisuele performance en installatie

The story of the tree's movements tells of those who plant the seeds


Het Nederlands Instituut voor Mediakunst presenteert Tremo (2001), een installatie/ performance van Simply B, bestaande uit Monica Blok, Diana Blok, René Blom, Floris Brasser en Willem Hein Trienstra. Tremo is een installatie waarin tekst, dans, fotografie en videobeeld samenkomen en de grenzen tussen natuurlijke en virtuele beweging worden afgetast. Tremo wordt negen keer uitgevoerd als performance, waarna de installatie nog tot en met 17 november te bezichtigen is.


Not so long ago I discovered I have spent most of my life becoming more like a tree. I always wanted to discover something great.


Zo luidt het begin van een tekst die onderdeel uitmaakt van de installatie Tremo. In Tremo wordt gezocht naar de essentie van beweging. Hoe kan men balanceren tussen het punt waar de ene beweging stopt en de volgende begint? Volgens Leonardo da Vinci kan beweging nooit zo langzaam zijn dat er een moment van stabiliteit in optreedt. De animatie van een boom als symbool voor groei, leven en vitaliteit speelt in dit werk een belangrijke rol, met de boomstam als gelijkenis van het menselijk lichaam, de takken zijn armen en de wortels zijn benen en voeten. In Tremo vormt de herinnering van de mens de bron van de adem van de boom.Concept Monica en Diana Blok
Tekst Monica Blok
Performers Rene Blom en Monica Blok
Video k Diana Blok en Monica Blo
Ruimte concept Floris Brasser
Fotografie Diana Blok
3D animation Willem Hein Triemstra
geluid en editing Marc Schmidt
Productie Stichting Simply B
Speciale dank aan Tieme van Dijk, Oshri Zohar, Mely Blok, Pierre Balling

 Met dank aan:
het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Stichting Fonds voor de Podiumkunsten