presentatie

To Transfer or to Transform #2

26 februari - 1 maart 2009

Van 26-02-2009 t/m 01-03-2009Reconstructie van Projekt I-’90 van Peter Struycken

Presentatie 26 februari met Peter Struycken (kunstenaar), Simona Monizza (restaurator van het Filmmuseum) en Gert Hoogeveen (project coördinator, Stedelijk Museum Amsterdam).

Aanvang: 20.00 uur
De installatie is te bekijken tot en met zondag 1 maart (toegang gratis)

Project I-'90 van Peter Struycken, een projectie van abstractie vormen en kleuren op 16mm film en dia, werd in 1989 vervaardigd voor de tentoonstelling Energieën in het Stedelijk Museum Amsterdam. De 16mm-film bevindt zich in de collectie van het Filmmuseum. Het Stedelijk Museum Amsterdam en het Filmmuseum werken samen aan de reconstructie van deze projectie.Donderdag 26 februari vond er in het kader van het onderzoeksproject: To Transfer or to Transform van het Nederlands Instituut voor Mediakunst een presentatie plaats met diverse sprekers en worden 2 versies van Project Project I-'90 naast elkaar vertoond. Hierna was Project I-'90 nog tot zondag 1 maart te bekijken in het Nederlands Instituut voor Mediakunst.

Peter Struycken gebruikte in 1969 voor het eerst een computer om een kunstwerk te maken. Sinds die tijd vormt de computer een essentieel onderdeel van zijn onderzoek naar het in beeld brengen van structuren.

Meer informatie over Peter Struycken: http://nl.wikipedia.org/wiki/Peter_Struycken