finissage

The Source Finissage

maandag 25 juni 2012, 19.00

THE SOURCE
over de wisselwerking tussen buitenaards licht, atmosfeer en biosfeer

waar: NIMk, Keizersgracht 264, Amsterdam
wanneer: maandag 25 juni 2012, 19.00
PERFORMANCE: VIVIAN AND ONDINE door William Basinski, 20.30
gratis toegang


De finissage van The Source vindt plaats op maandag 25 juni waar legendarisch geluidskunstenaar William Basinski zijn verjaardag zal vieren met de live performance Vivian and Ondine. Basinski's verbazingwekkend verleidelijke composities zijn opgevoerd bij de Venetië Biënnale en in het Metropolitan Museum in New York en hij is op het moment musical director van The Life and Death of Marina Abramovic dat deze week wordt opgevoerd binnen het Holland Festival.

Deze avond geeft de laatste mogelijkheid om de subatomische sporen in Memory Vapor te bewonderen, om nog even het licht op te vangen van de langste dagen van het jaar in Virtual Hole Sun 1:1, en om in de oersoep van hydroakoestisch onderzoek te duiken. Kortom kom naar deze bijzondere avond!

Deze tentoonstelling maakt deel uit van Studiolab, een EU-art-science-initiative en wordt georganiseerd door het Nederlands Instituut voor Mediakunst met de genereuze steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst, EU 7th Framework Programme, Kapelica Gallery / Zavod K6 / 4, Zavod Projekt ATOL, Stichting Optofonica, Ministerie van Cultuur Slovenië, gemeente Ljubljana, Mondriaan Fonds - Amsterdam, GAVITA Holland BV, Ocean Optics, Hans Graafmans - Lightco Nederland BV, de European Cultural Foundation.