16 maart - 10 april 2012 Muziekgebouw aan 't IJ

Stiil van Stardust

16 maart - 10 april 2012
Muziekgebouw aan 't IJ

Opening vrijdag 16 maart 17.00 uur
De opening vindt plaats op vrijdag 16 maart 2012 om 17.00 uur in het Atrium van Muziekgebouw aan ’t IJ.  Om 18 uur speelt Lunapark het stuk Langzame Verjaardag van Louis Andriessen. Het optreden van Lunapark vormt de opmaat voor hun aansluitende avondconcert (om 20.30 uur in De Grote Zaal) in de serie Listen to This. Van 18 tot 20.30 uur zijn er ook nog diverse optredens op Foyerdeck 1 tijdens de pre-show voor dit concert.

RSVP
Wilt u bij de opening van de tentoonstelling aanwezig zijn? Mail dan a.u.b. uw naam ( aantal personen) naar kassa@muziekgebouw.nl, o.v.v. 'Nicolas Provost.'

Nicolas Provost (1969) speelt in zijn korte films met de grammatica van Hollywood-films en ons collectieve filmgeheugen. Zijn werk is wereldwijd op televisie uitgezonden en tentoongesteld, zowel in beeldende kunst instellingen als op prestigieuze filmfestivals als Sundance en het San Francisco International Film Festival.

In het Muziekgebouw worden drie van zijn films vertoond: Storyteller (2010), Plot Point (2007) en Stardust (2010). Voor het intense Storyteller bewerkte Provost luchtopnames van Las Vegas tot abstracte, poëtische beelden die doen denken aan science fiction. In Plot Point en Stardust monteerde hij straatopnames van het dagelijkse leven in New York en Las Vegas op zo’n manier dat de kijker onbewust een spannend misdaadverhaal construeert.


De tentoonstelling is een co-productie van Muziekgebouw aan 't IJ en Nederlands Instituut voor Mediakunst (NIMk), mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst en met steun van de Vlaamse Overheid.

www.muziekgebouw.nl