19 januari - 19 februari 2012, Muziekgebouw aan 't IJ

tentoonstelling Jacco Olivier
19 januari - 19 februari 2012

Muziekgebouw aan 't IJ
Opening donderdag 19 januari met om 17.00 uur een woord van welkom door Olof van Winden, algemeen/artistiek directeur van het NIMk, en Boudewijn Berentsen, zakelijk directeur Muziekgebouw aan 't IJ. Jacco Olivier geeft een toelichting op zijn werk. Graag heffen wij daarna het glas met u op de
expositie én het nieuwe jaar.

RSVP
Wilt u bij de opening van de tentoonstelling aanwezig zijn? Mail dan a.u.b. uw naam ( aantal
personen) naar kassa@muziekgebouw.nl o.v.v. 'Jacco Olivier.'

Jacco Olivier

De Amsterdamse kunstenaar Jacco Olivier (1972) schildert kleine taferelen in olieverf die hij tot verrassende animatiefilms transformeert. Met verfstreken, lijnen, stippen en vlakken vertelt hij herkenbare, vaak dromerige verhalen. Zijn werk is internationaal veel tentoongesteld en is momenteel te zien in het Madison Square Park in New York (tot april 2012).

De tentoonstelling in Muziekgebouw aan 't IJ bestaat uit drie videowerken. Stumble (2009), Revolution (2010) en het monumentale Whale (2007). Whale wordt over een breedte van ruim 12 meter over de grote muur van het Atrium van het Muziekgebouw geprojecteerd en is voor het eerst in Nederland te zien. De tentoonstelling duurt t/m zondag 19 februari 2012.

De tentoonstelling is een co-productie van Muziekgebouw aan 't IJ en Nederlands Instituut voor Mediakunst (NIMk), mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Later dit seizoen organiseren het Muziekgebouw en NIMk tentoonstellingen met werk van Nicolas Provost (vanaf 16 maart) en Marina Abramovic (tijdens het Holland Festival).

www.muziekgebouw.nl