event partnerorganisatie

STEIM

26-02-2003


nieuwe muziek bij '30 jaar Nederlandse videokunst'

In het kader van de tentoonstelling '30 jaar Nederlandse videokunst' organiseert STEIM een avond met live-muziek en videokunst. Toonaangevende Nederlandse musici uit de grensoverschrijdende en elektronische muziek zullen live-muziek maken bij video's uit de tentoonstelling. Componisten en performers als Yannis Kyriakides, Michel Waisvisz, stemkunstenaar Jaap Blonk en een bekende scratcher zullen op het grensgebied van nieuwe media, geluid en beeld een performance geven.

Drie decennia Nederlandse videokunst wordt getoond in de tentoonstelling die het Nederlands Instituut voor Mediakunst aan dit onderwerp wijdt. Werken van Jaap Drupsteen, Moniek Toebosch, Sluik / Kurpershoek, Bea de Visser, eddie d en Ulay & Abramovic zijn in de tentoonstelling te zien. Sommigen daarvan zullen op deze avond met geheel nieuwe en speciaal voor dit doel gemaakte muziek vertoond worden. Dat door de nieuwe muziek het werk misschien wel in een geheel ander daglicht geplaatst wordt, is op 26 februari in De Balie te beluisteren en te zien.

Datum: Woensdag 26 februari
Plaats: De Balie
Adres: Kleine-Gartmanplantsoen 10 Amsterdam
Aanvang: 20.30 uur
Kaartverkoop en reserveren: uitsluitend bij De Balie.

Toegangsprijs: ¤8,75 (¤7,50 met CJP/CKV/PAS 65/Stadspas/Collegekaart).
Openingstijden kassa: maandag t/m vrijdag vanaf 13.00 uur, zaterdag vanaf 17.00 uur tot en met aanvang programma. Bij ochtendprogramma en zondag anderhalf uur voor aanvang.

Telefonisch reserveren: 020-5535100 tijdens openingstijden tot een half uur voor aanvang.
Meer informatie: 020 5535100 (De Balie) www.balie.nl of 020-6228690 (STEIM) www.steim.nl