Van 06-04-2001 t/m 08-04-2001


Na achttien jaar komt er een einde aan de samenwerking tussen het kunstenaarsduo Reinier Kurpershoek en Ron Sluik. Hun loopbaan begon in 1982 bij de voormalige galerie MonteVideo, op 6 april keren ze huiswaarts en eindigt een artistieke zwerftocht bij het Nederlands Instituut voor Mediakunst (het NIM voorheen MonteVideo/Time Based Arts). De samenwerking wordt afgesloten met de opname van hun video-oeuvre in de mediacollectie van het NIM.6 april


De laatste voorstelling
Vertoning gesprek

Toegang fl 10,- (studenten fl 7,50)
Deur open 19.30 u.
Aanvang 20.00 u.


7, 8 april


In de mediatheek zijn alle werken te bekijken
Mediatheek open 13.00 - 17.00 u.
Toegang gratis


Op vrijdagavond 6 april worden videowerken van de laatste twee decennia vertoond - waaronder March Konkret (1984), March Feld (1993) en - Fanal! March Radau II (1998). Vervolgens is er een (vraag)gesprek tussen Albert Wulffers (filmmaker) en Sluik/Kurpershoek.Op zaterdag 7 en zondag 8 april is de Mediatheek van het Nederlands Instituut voor Mediakunst geopend voor het bekijken van het videowerk van de afgelopen 18 jaar en tevens worden de foto’s Torax Europa tentoongesteld. Het werk van Sluik/Kurpershoek bevat een krachtige boodschap en weet politiek en poëzie overtuigend met elkaar te integreren. De video’s lijken reisverslagen van omzwervingen door verschillende territoria, waarin de sporen van de tijd en onze geschiedenis vol medeleven kenbaar worden gemaakt. Toch blijven Sluik/Kurpershoek geen bezoekende, observerende buitenstaander. Actief gaan ze een relatie aan met de wereld en Europa en haar geschiedenis in het bijzonder.

Publicatie

In het najaar van 2001 verschijnt een publikatie met daarin persoonlijke kritieken van journalisten, curators en vrienden uit verschillende Europese landen met wie ze in het verleden hebben samengewerkt en een videoband met o.a. March Sirk (1986), March Matria (1996) en Fanal! March Radau (1998). Deze publikatie wordt samengesteld in samenwerking met Stacz Wilhelm en vormgegeven door Willem Morelis.

Op zondag 1 april zal Kunstkanaal een verkorte versie van de Duivelsjager (110') vertonen dat speciaal voor de gelegenheid door Sluik/Kurpershoek is samengesteld. www.kunstkanaal.nl

Huidig project Ron Sluik: www.hotel-aorta.com

Openingstijden mediatheek: maandag t/m vrijdag van 13.00 - 17.00 uur.
In de Mediatheek kan het publiek informatie opvragen over kunstenaars en tapes uit de omvangrijke collectie van het NIM bekijken.