Van 20-05-2000 t/m 24-04-2000


Silke Wawro, Rietveld Academie
Inge Ooms, Hogeschool voor de Kunsten Arnhem


Van 20 - 24 mei presenteren de academie studenten Silke Wawro en Inge Ooms hun werk in een proefopstelling bij het Nederlands Instituut voor Mediakunst, Montevideo/ Time Based Arts.


Inge Ooms
presenteert haar videowerk Vacuüm. Hierbij gaat het om een verhaal, vertelt via verschillende kanalen. Het is een combinatie van videobeeld, geluid, hoorspel en tekst.
Silke Wawro toont in de proefopstelling haar eindexamenproject VOLKSWARE. In dit project staan oude afgedragen kledingstukken centraal. De eigenaren vullen een formulier in met vragen over de herinnering en emotie die aan het kledingstuk verbonden zijn. Daarna wordt het kledingstuk gelabelled met het VOLKSWARE-label en ontstaat er een nieuwe kledinglijn. Vervolgens wordt het gescand, gefotografeerd en gearchiveerd. Het digitale verslag is op internet te bekijken op het adres www.volksware.org. Naast de website verschijnt er na de opening een speciale catalogus.

Het Nederlands Instituut voor Mediakunst geeft kunstacademie studenten een aantal keer per jaar de gelegenheid hun werk in een proefopstelling te presenteren. Deze presentatie valt samen met de opening van een tentoonstelling. Het instituut stelt hiervoor de ruimte 2 Hoog Achter en de benodigde apparatuur beschikbaar. Studenten kunnen het instituut zelf benaderen voor een proefopstelling.

U bent van harte welkom op de opening van de proefopstellingen op 19 mei van 17.00 - 19.00 uur.
Dit is tevens de opening van de tentoonstelling Canadian Media Art.