Van 17-10-2006 t/m 21-10-2006


Opening dinsdag 17 oktober om 17.00 uur

Presentatie van de genomineerden voor de René Coelhoprijs 2006:

Floris Kaayk, Sint Joost, Breda
Jasper Smit, Academie Minerva Hanzehogeschool Groningen
Danja Vassiliev, AKI, Enschede
Katja Nitzschke, Hogeschool voor de Kunsten Arnhem
Daan Brinkmann, Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten Den Haag

Van 17 t/m 21 oktober presenteren de genomineerden hun afstudeerwerk in het Nederlands Instituut voor Mediakunst. Opening vind plaats op 17 oktober vanaf 17.00 uur. De jury bepaalt op 17 oktober tijdens deze presentatie de prijswinnaar van de René Coelhoprijs. 'S avonds om 21.00 uur tijdens de >50% beeld-avond maakt de jury de prijswinnaar bekend. De juryleden van de René Coelhoprijs 2006 zijn Marnix de Nijs (mediakunstenaar), Martijn van Boven (mediakunstenaar) en Machteld Leij (NRC Handelsblad).

Tevens wordt het oude en nieuwe werk getoond van de prijswinnaar 2005: Marta Jurkiewicz, afgestudeerd aan de Rietveld Academie. Het nieuwe werk is tot stand gekomen met de bedrag dat zij gewonnen heeft met de prijs. Meer informatie over Marta Jurkiewicz

Het Nederlands Instituut voor Mediakunst en BeamSystems presenteren dit najaar gezamenlijk de René Coelhoprijs 2006. Aan alle Nederlandse kunstacademies is gevraagd een voordracht te doen van maximaal drie studenten die vorig schooljaar afgestudeerd zijn op het gebied van audiovisueel / nieuwe media. De prijs, die is genoemd naar René Coelho - de oprichter en voormalig directeur van het Instituut - bestaat uit een bedrag van 1250,- en het aanbieden van productiefaciliteiten ter waarde van 3500,- om een nieuw werk te maken. Dit houdt in dat de prijswinnaar bijvoorbeeld zelfstandig of met ondersteuning van een editor kan werken in de montageruimtes, gebruik kan maken van de opnameapparatuur of van de computerfaciliteiten inclusief programmeurs in het Artlab. Daarbij mag de winnaar 1500,- euro besteden aan audiovisuele apparatuur bij BeamSystems en gebruik maken van begeleiding en technische expertise bij het opzetten van nieuw werk. BeamSystems verhuurt, verkoopt en installeert audiovisuele apparatuur. De specialiteit van BeamSystems is het combineren van technische kennis met creatieve audiovisuele ideeën en oplossingen. BeamSystems is al jaren first supplier van het Nederlands Instituut voor Mediakunst en ondersteunt de René Coelhoprijs om studenten te motiveren en te helpen de videokunst te professionaliseren.
Openingstijden: dinsdag - zaterdag, 13.00 tot 18.00 uur
Toegang: 2,50 (1,50 met korting)

Met dank aan:
Powered by www.beamsystems.nl