tentoonstelling

Plaza Real

Van 11-07-2003 t/m 19-07-2003


On photography still (and) moving

Van 10 tot en met 19 juli wordt in het Nederlands Instituut voor Mediakunst, Montevideo/Time Based Arts werk gepresenteerd van acht studenten van de Mastersopleiding Post-St. Joost te Breda. De tentoonstelling toont de resultaten van de workshop Still/Moving die plaatsvond in 2002/2003 in samenwerking met de kunstenaar Ine Lamers. In de workshop stond de specifieke werking van het stilstaande en bewegende beeld centraal. Een belangrijk thema was het effect van verschillende narratieve structuren op de werkelijkheidservaring. Besproken werden onder meer varianten van stilstaand en bewegend beeld als slow-motion, beeldsequentie, en de combinatie van stil en bewegend beeld.

In de workshop formuleerden de studenten een eigen werkplan waarbij bovengenoemde spanningsveld tussen stilstaand en bewegend beeld voorop stond. Begeleid door Ine Lamers brachten zij in de workshop hun plan ten uitvoer. De resultaten van deze workshop zijn in een tentoonstelling in het Nederlands Instituut voor Mediakunst te zien. Er wordt werk getoond van Ivar Gloudemans, Arno Roncada, Ine Lamers, Frank Kok, Dorothée Meyer, Tijl dhe Nije, Rebecca Simons, Anoek Steketee en Jeroen van de Ven.
Debat Plaza Real
10 juli 2003
20.00 uur (tevens opening tentoonstelling)
Sprekers: Arjen Mulder, Nicky Zwaan, Ine Lamers en de deelnemende kunstenaars
Over narratieve structuren en het effect van ingrepen als beweging, slow motion, herhaling en still op onze realiteitservaring van het stilstaande en bewegende camerabeeld.

De laatste jaren verrichten veel kunstenaars in hun werk onderzoek naar het spanningsveld tussen foto, video en film zowel in een kunst- als mediacontext. De mastersopleiding Post-St. Joost Fotografie te Breda heeft dit als één van haar aandachtsvelden bij workshops, (gast)lessen praktijk en theorie.

Openingstijden tentoonstelling: Dinsdag t/m zaterdag van 13.00 - 18.00 uur.
Toegang gratis