22-10-2009


Bound in a Nutshell, King of Infinite Space

NIMk presenteert de lezing-performance Bound in a Nutshell, King of Infinite Space van de Turner Prize winnaar van afgelopen jaar: Mark Leckey.

In een bizarre performance-stijl combineert Leckey een academische lezing, met een kunstenaarspresentatie en het fenomeen van een exhibitionistische solo-show. Het beginpunt van deze performance-lezing is een foto van een proto-televisie-uitzending waarin Felix the Cat figureert. De kunstenaar plaatst de geschiedenis van uitzenden op tv binnen een labyrintische uitleg van de 'long tail' theorie van Internet-economieën. De 'long tail', een economisch concept uit een artikel van Chris Anderson, verwijst naar consumentengedrag op het Internet waar steeds meer geheimzinnige niche markten een lange staart vormen die bij elkaar genomen een groter marktpotentieel heeft dan de marktleider op zich.

Bound in a Nutshell, King of Infinite Space gaat over de ontgoocheling van je in 'the Long Tail' begeven. “Totaal afgemat van alle verlangens; van willen, produceren en consumeren in 'the Tail', is de lezing een reflectie op Leckey's onderdompelingen van het afgelopen jaar. Het is een poging om de energieën van 'the Tail' om te zetten in fysiek theater.”

Aanvang: 20.30 uur
Toegang 5 euro (studenten 3,50)
Reserveren gewenst: info@nimk.nl