workshopsymposium

Open Daemon Lab

04-02-2006


maandelijkse bijeenkomst in Amsterdam

http://daemon.dyne.org

Bijeenkomst nr.0 - 4 februari 2006
Bijeenkomst nr. 1 - 4 maart 2006
Bijeenkomst nr. 2 - 1 april 2006
Bijeenkomst nr. 3 - 6 mei 2006


Locatie: Nederlands Instituut voor Mediakunst
Tijd: 15.00 tot 18.00 uur
Toegang is vrij

Twee vragen waren `als een spook' door Europa:
Wat is bruikbare kennis als je wilt proberen vrij te blijven in je denken?
Is er zoiets als een `learning community' (een groep mensen die hun kennis vergroot door kennis te delen)?

Open Daemon Lab is een maandelijkse bijeenkomst van mensen die betrokken zijn bij het vormen van een vrije digitale cultuur. Het is een ontmoetingsplaats voor creatieve geesten, die er hun eigen workshops kunnen presenteren of gezamenlijk projecten bespreken; het is een open lab; een informele bijeenkomst waar ideeën kunnen worden gedeeld. Het is een plek waar de betekenis en de transformatie van media worden onderzocht.

Het Daemon project maakt - als een Unix Daemon - communicatie mogelijk. We voelen een sterke behoefte aan een productieve uitwisseling met onderzoekers zoals wij, en willen dit proces in een open, harmonieuze vorm aangaan in de geest van de free- software cultuur. Ons doel is om kunstenaars, denkers, ingenieurs, hackers en uitvinders bij elkaar te brengen, op een plek voor onderzoek en ontwikkeling, waar we ons concentreren op free-hardware en - software technologieën.

Ons ideaal is een open studio: een tijdelijke locatie die periodiek geopend is, waar iedereen welkom is om te experimenteren en om mediakunst te ontwikkelen, om ideeën te spuien en technologieën te verkennen.

Curators: Denis 'Jaromil' Rojo , Federico Bonelli // dyne.org

Met dank aan:
Geproduceerd met de steun van het Nederlandse Instituut voor Mediakunst