tentoonstelling

Technology requested

27 november 2010 - 6 februari 2011, opening 26 november 5.00 uur — In de tentoonstelling Technology Requested staat het werk centraal van kunstenaars die nieuwe technologieën toepassen om interactie met het publiek aan te gaan. De kunstwerken komen pas tot leven als de toeschouwer de fysieke ruimte van het kunstwerk betreedt. Met de tentoonstelling 'Technology Requested' neemt Heiner Holtappels afscheid als algemeen en artistiek directeur van het Nederlands Instituut voor Mediakunst. Heiner Holtappels is sinds 1998 in functie en beëindigt zijn werk hier per eind februari 2011. De kunstenaars in de tentoonstelling hebben een speciale relatie met het Nederlands Instituut voor Mediakunst en hun werk is gedurende de afgelopen 12 jaar meerdere malen vertoond in het instituut. 'Technology Requested' toont nieuwe installaties die in 2010 gerealiseerd zijn. Zo is de performance-installatie van Sonia Cillari dit jaar als Artist in Residence project bij het NIMk tot stand gekomen. Met Alfredo Ciannameo, Sonia Cillari, Kirsten Geisler, Edwin van der Heide, Marnix de Nijs, Christiaan Zwanikken

finissage
 
presentatie
Technology Requested Finissage 

Geboorte Maya Bush

 

4 februari, 17.00 - 19.00 uur — Op vrijdag 4 februari 2011 wordt er een speciale finissage georganiseerd waarbij het aanstaande vertrek van Heiner Holtappels centraal staat. Met de tentoonstelling 'Technology Requested' neemt Heiner Holtappels afscheid als algemeen en artistiek directeur van het Nederlands Instituut voor Mediakunst.

 

4 februari 18.00 uur — Op 4 februari 2011 om 18.00 uur, tijdens de finissage van de tentoonstelling Technology Requested, wordt Maya Brush, een 'Homo Virtualis', geboren. Een virtuele sculptuur die op dat moment voor het eerst in de reële wereld stapt. Maya is de eerste virtuele schoonheid die alleen door de computer gecreëerd is - een kunstmatig lichaam zich op menselijke schoonheidsidealen is gebaseerd, maar toch volledig virtueel is ontstaan zonder naar een reëel voorbeeld te zijn gecreëerd. Maya is de afgelopen drie jaar ontwikkeld door kunstenaar Kirsten Geisler.

lees meer

lees meer

works
 
Prijs
Technology Requested works 

Sonia Cillari wint VIDA 13.0

 

UItgebreide beschrijving an de werken in de Technology Requested tentoonstelling

 

Sonia Cillari's interactieve installatie en performance Sensitive to Pleasure heeft de eerste prijs gewonnen in de VIDA 13.0 Art & Artificial Life International Competition.

lees meer

lees meer

workshop
 
opening event
Workshop met Christiaan Zwanikken 

Technology Requested opening

 

22 december — Tijdens de workshop bouw je je eigen bewegend elektronisch, interactief object en leer je enkele grondbeginselen van mechanische kunst. De workshop die een halve dag duurt introduceert twee simpele gereedschappen: een eenvoudige elektronische aansturing en het hacken van een servomotor waarmee je dan gelijk zelf een random bewegend object kan maken.

 

Vrijdag 26 november aanvang 17.00 uur — Opening van de Technology Requested tentoonstelling met performances van Sonia Cillari en Alfredo Ciannameo

lees meer

lees meer