van 09-09-2008 t/m 11-09-2008


Presentatie Wouter Venema, Reiziger, Rene Coelhoprijswinnaar 2007

Reiziger is een installatie die bestaat uit een rond projectiescherm waarop twee dezelfde videoprojecties in een ronddraaiende beweging worden geprojecteerd, zoals het licht van een vuurtoren.

De geprojecteerde film is een verhaal over twee reizigers. De één, reizend van nacht naar dag, is op zoek naar zijn biologische vader. Nadat hij een brief heeft ontvangen met daarin de uitslag van het DNA onderzoek, is hij meteen vertrokken. De ander, reizend van dag naar nacht, is op zoek naar een natuurhistorisch museum waar hij een tentoonstelling over de eerste mens wil bezoeken. Vastbesloten reist hij de hele dag om het museum te vinden, af en toe kijkend naar de uitnodiging die hij heeft ontvangen. Ondanks zijn twijfels over het adres, luistert hij niet naar de raad van een medereiziger. Het park, waar hij dacht het museum te vinden, blijkt groter dan verwacht en de avond valt. In de schemering lijken de reizigers steeds dichter bij elkaar te komen.
Reiziger gaat over mensen die opzoek zijn naar een verhaal. Over verdwalen tussen dag en nacht. Over dingen die bij elkaar horen, maar elkaar nooit zullen vinden. Zoals de lichtbundels van een vuurtoren.

http://woutervenema.nl/project/reiziger/

Met dank aan:
Powered by BeamSystems www.beamsystems.nl