De online catalogus van het NIMk toont het videomateriaal van alle collecties van het NIMk. De catalogus geeft toegang tot videokunst, installaties, performances, events en projecten op het gebied van de mediakunst vanaf 1970 tot nu.

Collecties
Met deze catalogus kunnen diverse collecties bekeken worden. De eerste drie collecties zijn de kerncollecties van het Nederlands Instituut voor Mediakunst; alle werken uit deze collecties zijn beschikbaar voor distributie, dat betekent dat zij beschikbaar zijn om te huren door musea, kunstinstellinmgen, festivals, galeries en voor educatief gebruik.  Voor een groot deel van deze collecties zijn korte 30 seconde fragmenten in RealVideo beschikbaar.

1. De collectie Nederlands Instituut voor Mediakunst bestaat uit video werken en installaties die onderdeel waren van de historische collecties Montevideo en Time Based Arts en de recente werken ( 1998 - nu) in de huidige (actieve) collectie van het Nederlands Instituut voor Mediakunst.

2. De collectie Lijnbaancentrum is een historische videokunst collectie verkregen van het niet meer bestaande Lijnbaancentrum, een centrum voor videokunst in Rotterdam

3. De collectie De Appel bevat vooral uit performancekunst registraties uit de 70er en 80 jaren.

De overige collecties zijn niet voor distributie beschikbaar; deze werken kunnen wel gratis bekeken worden in de mediatheek van het NIMk. Sommige werken zijn geillustreerd met een videostill of een korte 30 seconde preview in RealVideo.

4. De NIMk documenatie collectie is een diverse selectie van videowerken, installatie registraties, interviews en uitzendingen die niet actief gedistribueerd worden maar die historisch belangrijk beschouwd worden in relatie tot de kerncollecties van het NIMk.

5. Het NIMk archief is een collectie videomateriaal, vooral compilaties en registraties, die de rijke geschiedenis van het NIMk  en Montevideo weergeven.

6. Verder geeft de catalogus toegang tot 4 collecties van andere musea en instituten in Nederlands: Instituut Collectie Nederland, Jan van Eyck Academie, Groninger Museum en het Kröller Müller Museum.