event partnerorganisatie

Art in Amsterdam 2011

11-15 mei 2011

11-15 mei 2011


Tijdens de kunstbeurs Art Amsterdam ervaar je kunst meer dan ooit. Ruim veertig musea, kunstenaarsinitiatieven, broedplaatsen, tentoonstellingsruimten, kunstbeurzen en evenementen slaan tijdens deze vijf dagen de handen ineen voor een viering van de hedendaagse kunst in de stad: beleef Art in Amsterdam!

Een groot aantal deelnemers aan Art in Amsterdam organiseert voor de gelegenheid speciale tentoonstellingen of activiteiten, die ‘Art Tips’ worden genoemd. Het speciaal uitgeven en handige programmaboekje met Art Tips toont het diverse aanbod en de verschillende locaties.

Tijdens Art in Amsterdam organiseert het NIMk 3 events:

Donderdag 12 mei
Live Art / Love Art #1
Theme: media & sound
De Verdieping: http://www.trouwamsterdam.nl/de-verdieping/
Tijdens dit event is het Fliser.org project van Jonathan Puckey en Roel Wouters aanwezig:
 flitser.org van Roel Wouters en Jonathan Puckey
Het crowd-sourced animatieproject flitser.org begon met een collectie amateur foto's van mensen die zichzelf in de spiegel hadden gefotografeerd en, doordat ze vergeten waren de flitser uit te zetten, "onthoofd" werden door de flits. lees meer »


Vrijdag 13 mei
Opening Omer Fast 18.00 uur @NIMk
 Omer Fast
De eerste solotentoonstelling in Nederland van Omer Fast. De show omvat drie verschillende complexe installaties die allen nog niet eerder in Nederland zijn vertoond.Het drie-delige werk Nostalgia (2009) waarmee Fast de Preis der Nationalgaleriefür Junge Kunst in Berlijn won, het 4-kanaals werk The Casting (2007) dat hem deWhitney Museum's Bucksbaum Award in 2008 opleverde, en het voor de Contour video-biënnale in Mechelen geproduceerde De Grote Boodschap (2007). De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door ifa Institut für Auslandsbeziehungene.V., Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland, SNS Reaal Fonds, Goethe Institut, Ambassade van Israël / Embassy of Israel. lees meer »


Zondag 15 mei

Gesprek tussen Omer Fast en Sven Lutticken
aanvang 15.00 uur @ NIMk
 Omer Fast in gesprek met Sven Lutticken
Gesprek tussen Omer Fast en Sven Lütticken lees meer »


En er is meer. Drie avonden lang een kunstzinnig programma in club/restaurant TrouwAmsterdam onder de titel Live Art/Love Art. Hier wordt op woensdagavond 11 mei om 23.00 uur Art in Amsterdam officieel geopend door wethouder Carolien Gehrels.

Volg Art in Amsterdam op Facebook en Twitter@artinamsterdam

http://www.artinamsterdam.org/