performancepresentatie

Museumnacht 2001

10-11-2001


In navolging op de succesvolle museumnacht vorig jaar zal er op de nacht van 10 op 11 november de tweede museum-n8 plaats vinden in Amsterdam. Voor de nachtelijke bezoekers presenteert het Nederlands Instituut voor Mediakunst een divers programma.

Naast de performances van Simply B die doorlopend plaatsvinden zal Geert Mul het Instituut veranderen in één groot VJ scherm. Op de ramen op de begane grond en door het hele gebouw zijn de dynamische beelden van Geert Mul te zien op muziek van de DJ Speedy J. Tevens zullen de bezoekers de mogelijkheid hebben de tentoonstelling Carlos Amorales, eddie d, Rob Johannesma en Simply B te bezichtigen.

VJ performance Geert Mul

Doorlopend voorstelling
Geert Mul wordt beschouwd als een van de grondleggers van recente en vernieuwende ontwikkelingen binnen de VJ cultuur, speciaal door zijn combinatie van live gemixte (video)beelden en muziek. Geert Mul past zijn werk steeds aan het publiek aan de context en speciaal voor de Museumnacht mixt hij een grote hoeveelheid videobeelden aan elkaar op muziek van de DJ Speedy J. Een concert van beeld en geluid. Geert Mul is uitgenodigd om met zijn VJ performance alvast aandacht te vestigen op het evenement Visual Sensations dat het Nederlands Instituut voor Mediakunst organiseert in januari/ februari 2002 i.s.m. De Balie, De Melkweg, Mazzo, Chemistry, Paradiso, Off-Corso, Now &Wow e.a.. In een tentoonstelling en een lang weekend eind februari zal het NIM uitgebreid aandacht besteden aan een hedendaagse toepassing van het medium video: de Video Jockey (VJ-kunstenaar).


Performances Simply B

19.00, 20.30, 22.00, 23.30 en 01.00 uur
Beperkt aantal plaatsen


Not so long ago I discoverd I have spent most of my life becoming more like a tree. I always wanted to discover something great.

Aldus het begin van een tekst die onderdeel uitmaakt van de installatie / performance Tremo (2001), een project van Simply B, bestaande uit Monica Blok (concept, regie, performance), Diana Blok (fotografie, video), René Blom (performance), Floris Brasser (ruimtelijke vormgeving) en Willem Hein Trienstra (3D animatie). In Tremo wordt, door het spelen met de interactie tussen natuurlijke en virtuele beweging, gezocht naar de essentie van beweging. Hoe kan men balanceren tussen het punt waar de ene beweging stopt en de volgende begint? Volgens Leonardo da Vinci kan beweging nooit zo langzaam zijn dat er een moment van stabiliteit in optreedt. De animatie van een boom als symbool voor groei, leven en vitaliteit speelt in dit werk een belangrijke rol, met de boomstam als gelijkenis van het menselijk lichaam, de takken zijn armen en de wortels zijn benen en voeten. In Tremo vormt de herinnering van de mens de bron van de adem van de boom.